Komisjon arutab vähe hääli saanud mehe kaebust tuleval nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletuskabiinid.
Hääletuskabiinid. Foto: Urmas Luik

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) arutab Pärnumaal Audru vallas sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerinud ja enda hinnangul liiga vähe hääli saanud Heiki Meriranna kaebust järgmise nädala kolmapäeval.


Merirand esitas neljapäeval kaebuse Pärnu maakonna valimiskomisjoni otsusele, kus peeti tema väidet, nagu ta oleks pidanud saama valimistel rohkem kui kogutud 31 häält, paljasõnaliseks ning jäeti ta kaebus rahuldamata.



Maakonnakomisjoni hinnangul ei saa hääletamise salajasuse põhimõttest tulenevalt keegi tõendada, et ta on hääletanud ühe või teise kandidaadi poolt või et teatud arv valijaid on valimistel teda toetanud. Ka ei nähtu komisjoni kinnitusel hääletamistulemuste protokollidest, et neis esineks sedelite arvestuses ebatäpsusi, mistõttu pole võimalik, et osa hääli oleks Audru vallas kaduma läinud.



Merirand polnud komisjoni seisukohaga aga nõus, rõhutades, et on vallas tuntud poliitik ning tegi valimiste eel aktiivselt kampaaniat. "Et olen elukogenud inimene ja oskan inimest hinnata, nägin oma valijate siirust, kui nad minuga suhtlesid, lubades anda oma hääle valimispäeval minule. Üks kinnitus, miks minu häältesaak pidanuks olema 100-120, on valimismaterjalide postitamine 110 postkasti," märkis ta.



Merirand taotleb vabariigi valimiskomisjonilt Audru vallas kordusvalimiste korraldamist või sotsiaaldemokraatide nimekirjas volikokku pääsenud Anu Kurmi volikogu liikmeks kinnitamata jätmist, leides, et tegelikult tuleks volikokku suunata hoopis tema.



Audru vallas võitis pühapäevased kohalikud valimised valimisliit Audru, mis sai 17-liikmelises volikogus 13 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles