Kihnus algavad tasuta internetikoolitused

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgmisest nädalast saavad Kihnu elanikud “Ole kaasas!” algatuse raames Kihnu saarel tasuta arvuti- ja internetiõpet.


Kihnu koolis koolitusi korraldava Eda Tapi sõnul on sellisel väiksel Mandri-Eestist kaugel asuval saarel nagu Kihnu väga oluline, et inimesed oskaksid oma asjatoimetusi kiirelt ja turvaliselt interneti abil ajada.
 
“Näitame koolituste käigus, kuidas kodunt lahkumata pangatoiminguid teha, avalikke e-teenuseid kasutada ja digiallkirjastatud dokumentidega ametlike asjaajamiste peale kuluvat aega kokku hoida. Seega on igati õige, et sellekohane õpetus tuleb inimestele koju kätte,” leiab Eda Tapp.
 
“Ole kaasas!” koolitusel õpetatakse inimestele ID-kaardi ja Mobiil-ID abil e-teenuste kaudu oma igapäevatoimetusi turvaliselt korraldama. Näiteks õpivad koolitusel osalejad ID-rakenduste abil riigi ja kohaliku omavalitsusega asjaajamist, pangatoimingute tegemist, digiallkirja andmist ja palju muud kasulikku.
 
Inimesed, kes pole varem iseseisvalt arvutit ja internetti kasutanud, võivad läbida enne ID-kaardi koolitust arvuti ja interneti algkoolituse, kus õpetatakse arvutiga ümber käima ja internetist informatsiooni otsima.
 
Kihnus ja mujal Eestis toimuvatele tasuta koolitustele saab registreeruda ning koolituste kohta lisainfot küsida telefonil 618 0180 või kodulehel www.olekaasas.ee.
 
“Ole kaasas!” on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT, Elioni ja Microlinki algatatud inimeste internetti kaasamise projekt, mille eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva 3 aasta jooksul.
 
Maikuust alates on üle Eesti läbinud “Ole kaasas!” tasuta koolituse üle 20 000 inimese. Koolitusel osalenutel on projekti raames võimalus osta arvuti ja liituda internetiühendusega soodushindadega.
 
“Ole kaasas!” koolitusi kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond infoühiskonna edendamise meetme raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles