Paikuse politseikooli lõpetanutel napib valikuid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse politseikool.
Paikuse politseikool. Foto: Urmas Luik

Paikuse politseikooli seekordsest lennust ehk 22 lõpetajast 16 asub valiku puudumisel teenistusse Ida prefektuuris ja kaks Põhja prefektuuris.


Neljale lõpetajale tööd pakkuda pole, sest ei Lääne ega Lõuna prefektuur soovinud ühtegi lõpetajat. Nii satuvad Ida politseisse needki, kes pole näiteks elus Narvas käinudki, vahendas ERR.ee raadiouudised.



Kui Põhja prefektuuri koha saanud kaks lõpetajat kõrvale jätta, oli kahekümnel valida, kas võtta vastu Ida politsei pakkumine või üldse kohata jääda.



Pärnu neiu Birgit Siimu tulevane teenistuskoht asub Narva politseiosakonnas, kuid Narvas pole ta kordagi käinud. "Eks ta natuke hirmus on, sest võõras kõik. Senised praktikad olen Pärnus olnud," rääkis ta. Teine variant oleks tal olnud jääda töötuks.



Virko Pärila, kes on Tallinnas juba elu sisse seadnud, loobus Ida prefektuuri pakkumisest. "Ei ole võimalik kahe koha eest maksta. Kui ajad lähevad paremaks, astun Tallinnas politseisse," sõnas ta.



Siseminister Marko Pomerants võtab olukorda huumoriga. "Kõik on väga loogiline. Eestimaal päev algab idast ja miks mitte ei võiks politseikarjäär alata idast. Ühele Läänemaal sirgunud noorele võib täitsa kosutav olla saada ristsed just seal," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles