Sindi ja Sauga bussis avaneb õhtuti vaid esiuks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaliinibuss
Maaliinibuss Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Linnaümbruse liinibussides, mida teenindab AS MTG (Atko), avatakse õhtul pärast seitset sõitjate maha- ja pealeminekuks vaid esiuks, et tõhustada sõidupiletite kontrollimist ja hoida silma peal neil, kes ühissõidukis vääritult käituda üritavad.


“Jah, otsus jätta pärast kella 19 suletuks taga- ja külguksed puudutab ka Sindi bussiliini number 40 ja Sauga bussiliini number 57,” kinnitas Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu.



Rahu sõnade järgi on sellekohase ja kuu keskpaigast rakendunud otsuse taga linnaümbruse liine teenindava ettevõtte AS MTG selline soov ja nende liinide tellija ehk Pärnu maavalitsuse nõusolek.



“Terve maakond käib esiuksest ja bussijuht jälgib eranditult kõiki sisenejaid, kas neil on kehtiv sõidudokument, ja müüb pileteid,” tõi Rahu võrdluse, pidades kõnealuse muudatusega harjumist eelkõige Sindi ja Sauga bussis aja küsimuseks.



Inimlikust seisukohast tehakse külguks lahti, kui sellest tahab pärast 19 siseneda-väljuda keegi lapsevankriga või ratastoolis.



AS MTG dispetšer kinnitas, et vedajafirma juhataja käskkiri esiukse avamise kohta pärast kella 19 on alla kirjutatud. Ta lootis, et piiranguga väheneb nende sõitjate arv, kes ei pea endale kohustuslikuks sõidu eest piletiraha kulutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles