Kohus jättis salaviinaga äritsejad vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalt leiti ühe mehe elukohast suures koguses nõuetekohase aktsiisimärgiga märgistamata Tšehhi päritolu kanget alkohoolset jooki Becherovka.
Pärnumaalt leiti ühe mehe elukohast suures koguses nõuetekohase aktsiisimärgiga märgistamata Tšehhi päritolu kanget alkohoolset jooki Becherovka. Foto: Maksu- ja tolliamet

Tallinna ringkonnakohus ei vabastanud esmaspäeval vahi alt kolme meest, kellel lasub kahtlus osalemises suuremahulises salaviinaäris.


Tallinlase Jevgeni (61), pärnaka Igori (40) ja lätlase Andrise (38) kaitsjad taotlesid ringkonnakohtule esitatud määruskaebustes Pärnu maakohtu oktoobri lõpus tehtud vahistamismääruse tühistamist, kuid kohus jättis kaebused rahuldamata.



Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talituse töötajad pidasid Jevgeni, Igori ja Andrise kinni oktoobri lõpus kahtlustatuna suures koguses alkoholi ebaseaduslikus käitlemises ning Pärnu maakohus võttis nad 30. oktoobril eeluurimise ajaks vahi alla.



Kriminaalmenetluse käigus kogutud andmete põhjal turustas tallinlane Jevgeni suures koguses piiritust, mille organiseeris talle Lätist pärnakas Igor. Kolmas kahtlustatav on lätlasest autojuht Andris.



Meeste kinnipidamine toimus Jevgeni elukohas, kuhu lätlane oli piiritusekoormaga saabunud ning kus kolmik tegeles parajasti koorma mahalaadimisega. Veoki kaubaruumist leidsid ametnikud ligi kuus tonni piiritust, mille arvestuslik aktsiisimaks on 1 163 520 krooni. Piiritusemahutid olid peidetud furgoonautos klaastaara taha.



Veokijuhil oli kaasas koorma võltsitud saatedokument, millele märgitud kauba saaja ei teadnud antud kaubast midagi ning ei tegele alkoholiga üldse. Läti-poolne kauba saatja on aga Läti äriregistri andmetel juba kaks aastat tagasi likvideeritud.



Jevgeni kasutuses olevatest garaažidest leidsid ametnikud ka seitse kasti salasigarette, erinevas suuruses tühje piirituseanumaid, plastpudeleid, korke, voolikuid, erinevaid pumpasid ja muid esemeid, mis viitasid alkoholi ebaseaduslikule käitlemisele.



Kriminaalmenetluse käigus teostasid uurijad mitmeid läbiotsimisi. Pärnumaalt leiti ühe mehe elukohast suures koguses nõuetekohase aktsiisimärgiga märgistamata Tšehhi päritolu kanget alkohoolset jooki Becherovka. Illegaalne alkohol oli villitud 276 poole- ja üheliitrilisse pudelisse.



Igorit on varem alkoholi ebaseadusliku tootmise ja alkoholi käitlemise korra rikkumise eest kriminaalkorras karistatud. Jevgeni ja Andris on Eestis varem kriminaalkorras karistamata, kuid väidetavalt on Andris oma kodumaal ka varem salakaubaveoga tegelenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles