Eesti parimad tulevased kondiitrid õpivad Pärnus

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondiitriõpilane ja värske “Noor meister 2009” Meelike Kukk (vasakul) võidu toonud tordiga “Liilia”, kõrval juhendaja-õpetaja Terje Steinberg.
Kondiitriõpilane ja värske “Noor meister 2009” Meelike Kukk (vasakul) võidu toonud tordiga “Liilia”, kõrval juhendaja-õpetaja Terje Steinberg. Foto: Ants Liigus

Tallinnas peeti noorte “Teeviida” raames esimest korda üle-eestilisi kutsemeisterlikkuse võistlusi “Noor meister 2009”, kus Pärnu kondiitriõpilased Meelike Kukk ja Kaidi Kontaveit napsasid kümne võistleja seast esikoha.


Samal konkursil plaatijate jõukatsumistel sai Pärnus kutset omandav Mihkel Kuldmäe kolmanda koha. Teda juhendab Janek Suu.



Kutsemeisterlikkuses võisteldi kümnel alal, läinudnädalasi võistlusi kureeris SA Innove.



Võidu tõi tort “Liilia”


Tubliduse eest oli eile neidudele vaba päev lubatud, Meelike jändas ometigi Pargi tänaval asuvas õppeköögis. Koos juhendaja Terje Steinbergiga võeti külmkapist välja tort “Liilia”, et oleks ettekujutus, milline võidumaius välja näeb. Kondiitrid võistlesid paaris, moodustus viis kaheliikmelist võistkonda.



“Konkursil on tähtis nii sisu kui välimus, 50% tulemusest määrab välimus,” märkis juhendaja Steinberg. Tema polnud tüdrukute ainuke õpetaja, võistluste eel jagas juhtnööre ka Angela Jõumees.



“Tordi põhi on liivataignast, kahe šokolaadibiskviidi kihi vahele panime mangopüreest ja toorjuustust tehtud kreemi, maitsestamiseks piserdasime kihte laimi-mahlaga,” rääkis Meelike.



Steinbergi sõnade kohaselt oli žürii napisõnaline, aga märkis tunnustavalt, et mango maitse oli tunda. Kaasõppurid, kes torti maitsta saanud ja eile köögis koos Meelikesega askeldasid, kiitsid rohkem: “Väga hea!”.



Tublidel tööpuudust ei ole


Meelike ja Kaidi said mõlemad tunnistuse “Noor meister 2009”, tuhande krooni väärtuses kontserdipileteid ja pagari töövahendeid.



Köögis askeldas eile ka Meelikese kaksikõde Maiken, kes samast konkursist pagarina osa võttis. Juhendaja Steinbergi hinnangul olnud pagarite tase väga ühtlane ja Maiken esinenud samuti väga tublilt. Muide, eelmisel aastal võttis Meelike üle-eestilistest kutsevõistlustest osa pagarina ja tõi ära teise koha.



“Meil on maailma parimad juhendajad,” kinnitas Maiken.



Mõlemale tüdrukule meeldib küpsetada, aga kodus teevad nad ikka muid toite ka. Iseasi, kuidas aega üle jääb – õppimise kõrvalt käivad mõlemad neiud tööl oma erialal. “Et õpitavatel erialadel edukas olla, peab nii kätt kui huvi olema. Meelikesel ja Kaidil jätkub mõlemat, nad on ka väga töökad. Mis tööl käimisse puutub, siis oleme märganud: tublidel tööpuudust küll ei ole,” märkis Steinberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles