Valitsus nimetas Pärnu maavanemaks Andres Metsoja

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast asub Pärnu maavanema ametisse Andres Metsoja.
Uuest aastast asub Pärnu maavanema ametisse Andres Metsoja. Foto: Urmas Luik

Valitsus otsustas täna regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri ettepanekul nimetada Pärnu maavanema ametisse Andres Metsoja.


Ühtlasi nimetati Harju maavanema ametisse Ülle Rajasalu ja Rapla maavanema ametisse Tiit Leier.



Metsoja nimetatakse ametisse tema enda soovil alates 1. jaanuarist, Harju ja Rapla maavanem käesoleva aasta 21. detsembrist. Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse regionaalministri ettepanekul viieks aastaks.



“Regionaalminister puutub oma töös omavalitsusliitude juhtidega tihedalt kokku ja eks ma tean teda erakonnaliini pidi ka. Andrese puhul langeb mitu asja kokku: ta tunneb maakonda hästi, ta on ise siit pärit, siin kasvanud, koolis käinud, ta on töötanud omavalitsuses, omavalitsusliidus ja on maakonna küsimustega laiemalt kursis. Tal on väga sobiv varasem elulugu, mistõttu ma usun, et ta saab hakkama. Ja kuulates mitut inimest, keda ma usaldan, tuli ettepanekuid esitada Metsoja üsna üksmeelselt mitmelt poolt,” põhjendas Kiisler, miks tema valik langes Metsojale.



Metsoja möönis, et maavanemaks asumine eeldab temalt ümberkorraldusi. Ta peab tagasi astuma kümmekonna organisatsiooni nõukogust, millest enamikusse on ta valitud Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) esimehena. Samuti ei saa ta olla enam füüsilisest isikust ettevõtja, kellena ta on tegutsenud oma põhitöö kõrvalt kodukohas Kaisma Suurjärve äärset puhkeala arendades.



Ühtlasi tuleb Metsojal kirjutada avaldus POLi juhatuse esimehe kohalt tagasiastumiseks ning ta kavatseb taandada end ka Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnumaa piirkonna juhatuse esimehe kohalt, kus ta on saanud vaid paar kuud olla.



POLi jääb juhtima liidu juhatuse liige Eeri Tammik kuni juhatuse uue esimehe valimiseni ning üldkogu otsuseni, kas liidu juhatus jätkab ühe- või kaheliikmelisena.



Maavanemana tuleb Metsojal esindada maakonnas riigi huve ning hoolitseda maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest, juhtida maavalitsuse tööd ja anda oma tegevusest aru regionaalministrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles