Soomaal tekitab tunnustus õhinat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Soomaa rahvuspark sai 16. aastapäevaks väärilise kingituse, Euroopa põlislooduse hoiu võrgustikku võtmist tõendava PAN-pargi sertifikaadi. Veidi varem pälvis Pärnu- ja Viljandimaa tuntumaid kaitsealasid Euroopa Komisjoni tunnustuse turismisihtkohana.


“Soomaa on Euroopa suurim ja kompaktseim rabamassiividega ala, eemal linnadest ja tööstusrajoonidest, transiitteedest,” nendib rohelise jõemaa koostöökogu tegevjuht Merle Adams. Just rohelise jõemaa koostöökogu esitas Soomaa turismipiirkonna tiitli kandidaadiks siseriiklikul konkursil “Eesti avastamata aarded”.



“Otsustasime piirkonna esitada konkursile, kuna hea algus strateegilise aluse ja koostöövõrgustikuna oli olemas, oli ju rahvuspark asunud taotlema PAN-pargi sertifikaati,” lisab Adams.



Brüsselis Euroopa turismi päeval ja piirkondi tutvustaval messil oli Adams üks neist, kes auhinnatseremoonial võttis vastu Euroopa Komisjoni EDENi auhinna Soomaa rahvuspargile kui põnevale ja säästlikule turismisihtkohale.



Kaks rahvusvahelist mainekat tiitlit tekitavad soomaalastes õhinat, kuid lisavad kohustusi ja vastutust. Kuigi elanikke rahvuspargi peale jagades jaguks neid üks ruutkilomeetri kohta, veavad nad piirkonna arendamisel ja tavade hoidmisel ühist vankrit.



Üle 30 aasta Raudna jõe ääres talu pidanud Indrek Hein on üks piirkonna ettevõtjaid, kes pälvis PAN-pargi partnersertifikaadi nagu kiituskirja turismiarendajana. Kuusekäära pererahvas korraldab loodusmatku ning peab pikasarvelisi Šoti mägiveiseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles