Alanud aastal langeb nädalavahetusele kolm riigipüha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituld tehakse sel aastal kolmapäeval. Jaanipäev langeb tänavu neljapäevale.
Jaanituld tehakse sel aastal kolmapäeval. Jaanipäev langeb tänavu neljapäevale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi ka alanud aastal on paljud riigipühadena ette nähtud töövabad päevad nädala keskel, peetakse neist kolme - kevadpüha ning esimest ja teist jõulupüha - seekord nädalavahetustel.


Riigipühad ja ühtlasi puhkepäevad on tänavu uusaasta reedel, 1. jaanuaril, suur reede 2. aprillil, kevadpüha laupäeval, 1. mail, võidupüha kolmapäeval, 23. juunil, jaanipäev neljapäeval, 24. juunil, taasiseseisvumispäev reedel, 20. augustil, jõululaupäev reedel, 24. detsembril, esimene jõulupüha laupäeval, 25. detsembril ning teine jõulupüha pühapäeval, 26. detsembril. Tavapäraselt langevad pühapäevale ülestõusmispühade ja nelipühade esimene püha, mis tänavu on vastavalt 4. aprillil ja 23. mail.



Rahvuspühana on puhkepäev iseseisvuspäev 24. veebruaril, mida peetakse seekord kolmapäeval.



Möödunud aastal langes nädalavahetusele ainult teine jõulupüha, mida peeti laupäeval, ning aasta varem iseseisvuspäev, mis oli pühapäeval.



2007. aastal peeti laupäeval võidupüha ja pühapäeval jaanipäeva, 2006. aastal laupäeval jaanipäeva ning pühapäeval uusaastat, taasiseseisvuspäeva ja jõululaupäeva, 2005. aastal laupäeval uusaastat ja taasiseseisvumispäeva ning pühapäeval kevadpüha ja esimest jõulupüha.



2004. aastal langesid nädalavahetusele kevadpüha, mis oli laupäeval, ning esimene ja teine jõulupüha laupäeval ja pühapäeval. 2003. aastal olid kõik riigipühadena ette nähtud töövabad päevad nädala keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles