Algab elektrooniline proovihääletamine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elektroonilise hääletamise komisjon korraldab teisipäevast neljapäevani elektroonilise proovihääletamise.

„Proovihääletamise põhieesmärk on katsetada e-hääletuskeskkonda. Kuna kohalikel valimistel on esmakordselt valijal võimalus antud häält kontrollida, siis annab proovihääletamine hea võimaluse seda rakendust testida,“ selgitas elektroonilise hääletamise komisjoni esimees Tarvi Martens.

Martens lisas, et muuhulgas saab proovihääletamise käigus testida oma ID-kaarti või mobiil-IDd ja veenduda, et need on kasutatavad pärishääletamisel.

Proovihääletamisel saab igaüks valida kõige kõvema valuuta. Valikus on nii vanad rahad, traditsioonilised rahad, moodsad rahad kui ka pehmed väärtused. Samuti on esindatud üksikkandidaatidena must raha ja sularaha.

Elektrooniliseks proovihääletamiseks, nii nagu tavaliseks e-hääletamisekski, on vaja ID-kaardi või mobiili-ID ja internetiühendusega arvuti olemasolu. Elektrooniliseks hääletamiseks vajalik valijarakendus tuleb alla laadida ja käivitada eraldi programmina. Proovihääletamise keskkond asub aadressil www.valimised.ee

E-hääletamine kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel algab neljapäeval, 10. oktoobril kell 9 ja lõpeb kolmapäeval, 16. oktoobril kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles