Korterites vargil käinud noor naine sai karistada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis mullu vähemalt üheksa korterivargust toime pandud noorele naisele kaheaastase vangistuse. Karistust ei pöörata täitmisele, kui naine ei pane kahe aasta jooksul toime uusi kuritegusid.

21aastane Olga pani Pärnus 2012. aastal toime terve rea vargusi korteritest ja eramutest. Seejuures kasutas naisvaras ära omanike enda tähelepanematust ja sisenes oma ohvrite kodudesse lukustamata uste kaudu.

Varemgi kohtulikult karistatud Olgat süüdistati vargustest korteritest ja eramutest ning omavolilistes sissetungides.  

Mullu, ööl vastu 20. maid tungis toona 20aastane Olga Pärnus Karusselli tänaval asuvasse puhkemajja, mille uks oli lukustamata. Sealt haaras naisvaras kaasa sülearvuti, videokaamera ja sularaha.  

Sama aasta juunis tungis Olga Pärnus Ringi tänaval lukustamata uksega korterisse. Varga saagiks langes 400 eurot sularaha.

Järgmisel kuul avas naisvaras lukustamata ukse Kerese tänaval ja võttis korterist kaasa sülearvuti koos koti ja laadijaga ning mälupulga.

Pärast mõnekuulist vahet tegutses Olga taas ööl vastu 7. oktoobrit, kui tungis lukustamata ukse kaudu Väike-Sepa tänaval korterisse, kust varastas esikust rahakoti dokumentide ja sularahaga.

Järgmisel ööl tungis naisvaras lukustamata uksega eramusse Rähni tänaval, kus tema saagiks langes sülearvuti.  

Ööl vastu 18. novembrit sisenes Olga lukustamata uksega korterisse Karja tänaval ja võttis sealt kaasa sülearvuti ja sularaha.

Mõned päevad hiljem, 23. novembri öösel tegutses Olga Kooli tänaval, kus võttis lukustamata uksega korteris olnud jope taskust kaasa sularaha. Samal öösel Olga sisenes lukustamata ukse kaudu veel eramusse Riia maanteel, detsembri lõpus ka Kastani põigus asuvasse eramusse.

Politsei soovitab inimestel pöörata tähelepanu sellele, et nende eramute ja korterite uksed oleksid alati lukustatud. Sama kehtib akende kohta, sest tuulutusasendis olevast aknastki saab osavam varas jagu. Väga levinud harjumus on hoida rahakotti ja võtmeid esikus, mistõttu on sinna jäetud väärisasjad varastele kerge saak. Ärge laske võõraid ilma põhjuseta korrusmajade trepikodadesse ja juhul kui näete oma ümbruskonnas mingitki kahtlast tegevust, tuleks sellest kindlasti teada anda politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles