Kooli kaotamise vastu loodud võrgukommuun kogub toetajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi kaotamise vastu loodi sotsiaalvõrgustikus Facebook kommuun.
Pärnu ühisgümnaasiumi kaotamise vastu loodi sotsiaalvõrgustikus Facebook kommuun. Foto: Ekraanitõmmis

Nädalavahetusel Pärnu ühisgümnaasiumi kaotamise vastu sotsiaalvõrgustikus Facebook loodud lehekülg on paari päevaga kogunud ligikaudu 1300 toetajat.

Esmaspäeva hommikuse seisuga oli ühisgümnaasiumi kaotamise vastu avaldanud leheküljel toetust 1276 inimest.

Homme pärastlõunal kohtub Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Pärnu ühisgümnaasiumi aulas ühisgümnaasiumi õpilaste, õpetajate, vilistlaste ja teiste huvilistega ning selgitab linna plaane kooli tulevikuga.

Kommuuni lõid Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlased Liisa Rebane ja Andraš Tšitškan, kes kardavad, et kooli liitmisel Hansagümnaasiumiga jääb alles vaid ühisgümnaasiumi nimi, kuid selle sisu kaob.

„Kooli 13 hakkab tegutsema kool, millel on meie kooli nimi, kuid meie kooli direktsioon ega õpetajad seal automaatselt uut töökohta eest ei leia. Praeguse Hansagümnaasiumi õpetajatele on lubatud alles jätta nende töökohad ja vastava direktsiooni otsusel ja vajadusel lisatakse sinna Pärnu ühisgümnaasiumi õpetajaid. Sisuliselt tähendaks kahe väga erineva kooli kokkupanemine ühisgümnaasiumi tugeva loodussuuna kadumist ja uue kooli tase oleks praegusest Pärnu ühisgümnaasiumi tasemest erinev,“ seisab pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles