Politsei ja piirivalve autod jäävad eri värvi aastateks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Ühendametina tegevust alustanud politsei ja piirivalve autod jäävad kandma eri värve veel umbes kolmeks aastaks, uute autode ostmisel hakkab piirivalve kasutama ilmselt politseivärvides sõidukeid.


Teenistusautode värvi küsimuses lõplikku otsust ei ole, kuid politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maimo-Lii Paloveeri sõnul otsustatakse uute autode ostmisel ilmselt politsei värvide kasuks.



Politseiautode põhivärv on valge ja kontrastvärv sinine. Piirivalveautode põhivärv on roheline ja kontrastvärv valge. Eritalituse sõidukite tähistamise kord näeb ette, et alarmsõidukil peavad kontrastvärvi olema uksed, kapott ja pagasiruumi luuk või tagumine uks. Maastikusõiduk ja mootorratas värvitakse ainult põhivärviga.



Politsei- ja piirivalveamet saab ka ühtse vormiriietuse, kuid selle kasutuselevõtmise aeg ei ole veel selge. Paloveer ütles, et ühendameti vorm saab olema analoogne politsei praeguse vormiriietusega.



Politseiamet, julgestuspolitsei, keskkriminaalpolitsei, politseiprefektuurid, piirivalveamet, piirivalvepiirkonnad, piirivalve lennusalk ning kodakondsus- ja migratsiooniamet ühinesid selle aasta algusest politsei- ja piirivalveametiks.



Ühendametit asus juhtima senine politseiameti peadirektor Raivo Küüt.



Politsei- ja piirivalveametis on ligi 7000 ametikohta, millest 6000 on põhitöö valdkonnas. Ameti eelarve suurusjärk on kaks miljardit krooni, millest 70 protsenti on personalikulud.



Ühendameti põhiülesanded on Euroopa välispiiri tagamine, kodakondsuse määratlemine, dokumentide väljastamine, turvalisuse ja avaliku korra tagamine riigi sees ning kuritegude menetlemine ja ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles