Sünnipäeval jagab Tori vald vapimärke

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori valla 14. aastapäeval esmaspäeval annab vallaesindus pidulikult üle vapimärgid kahele inimesele, Laine Haasile ja Jaan Vijale.

Laine Haas väärib tunnustust kui kauaaegne Viira kooli juht ja õpetaja ning kultuuritöö eestvedaja, ta on tegus olnud ka väljaspool koolitööd.

Pärnus sündinud Haas asus Tori valda tööle 1944. aastal Viira kooli õpetajana, seejärel õpetas Aesoo koolis ja tuli 1964. aastal tagasi Viirale, juhatajaks.

Rahvamajas on Haasi käe all tegutsenud segakoor, mees- ja naisansambel, rahvatantsurühmad, mudilasring. Ühiskondlikus elus on ta olnud tegev rahvasaadikuna, olles seotud peamiselt kultuurikomisjoni tööga.

Jaan Vija on kauaaegne Tori näidissovhoosi juht, ta on olnud tegev ühiskondlikus elus ja kultuurivaldkonnas.

Tartumaal Tähtvere vallas sündinud Vija on tulnud gümnasistina 1947. aastal Eesti meistriks 100 meetri jooksus.

Enne Torisse suunamist töötas Vija Penuja sovhoosis ja Eesti loomakasvatuse instituudi Tähtvere katsebaasis direktorina. Tori riigimajandi juhina sai ta hüüdnime Sauna-Jaan, sest lasi igasse Tori osakonda ehitada avaliku sauna. Kolmas Soome sauna tüüpi saun Eestis ehitati Tori keskasulas.

Vija on organiseerinud ratsa- ja veovõistlusi, põllumajandusnäitusi, heakorrakonkursse, laulnud ansamblis, osalenud näiteringis ja mälumängudes.

Valla aastapäevapidu algab ülehomme kell 19 Tori rahvamajas Jaan Tätte kontserdiga. Peale vapimärkide üleandmise tunnustatakse tänavusi valla “Kauni kodu” konkursi võitjaid ja esitletakse vallakalendrit.

Kahel eelneval aastal on kalendrid sisaldanud külatemaatikat ja tutvustanud valla allasutusi, uue aasta kalendris on tosin vallas tegutsevat ettevõtet.

Tori vallavanem Enda Link sõnas, et ühes kalendriga on ettevõtlusekeskne ka tulev aasta, mil püütakse teha rohkem koostööd ettevõtjatega.

Õhtu lõpetab sünnipäevatort ja meeleolumuusika duolt Haugas ja Rea.

Link luges valla aastapäevaprogrammi ka tänased koolieelikute peod Selja koolis ja Tori rahvamajas ning homse kirikukontserdi algusega kell 14, kus lisaks jumalateenistusele esinevad Tori valla taidlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles