Sindis meisterdati üle mitmekümne aasta taas lumelinna

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lumelinn.
Sindi lumelinn. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval kerkis kahe linnakodaniku initsiatiivil ja linnavalitsuse toel lumelinn Sindi seltsimaja juurde.


Sindi lumelinna ehitamise üks algatajaid Anu Pikk sõnas, et üleskutsest haaras kinni teiste linnas toimunud üritustega võrreldes üle ootuste palju linnaelanikke. Osa võttis 18 võistkonda ja lumelinna ehitas kokku ligemale 130 inimest. Oleks olnud rohkemgi, kuid ühes võistkonnas jäi osalejaid haigeks. Populaarsuse põhjuseks võis olla see, et pikki aastaid pole Sindis lumelinna ehitatud.



“Seda ma ei oska täpselt öelda, millal viimati oli Sindis lumelinn. Kaheksakümnendail aastail oli see väga populaarne, kuid vahepeal pole ka lund olnud,” möönis Pikk.



Kui arvestada neidki, kes käisid pühapäeval lumelinna valmimist uudistamas, võis lumelinnast esimesel päeval osa saada hinnanguliselt kolmsada inimest.



Sindi seltsimaja juurde tehtud lumekujusid hindasid võistkonnad ise. Igaüks märkis ära kolm enda arvates parimat, milleks osutusid Sindi avatud noortekeskuse tehtud suur kala, võistkonna Molekul meisterdatud ja atraktiivselt kollaseks võõbatud Käsna-Kalle ning lumest välikäimla, millel ukski küljes, autoriks noore osalenud sintlase Hendriku viienda sünnipäeva auks temanimeliseks nimetatud võistkond.



Sindi lasteaia eriauhinna pälvis võistkond Ants, kes tegid tiigri puu najale, eraettevõtja Anna Rougijainen pani omalt poolt eriauhinnad välja lasteaiarühmale Päikesejänkud ja võistkond Hendrikule.



Lumelinna ehitamisest võttis osa ka Sindi linnavalitsuse võistkond ühes linnapeaga, kelle kätega patsutati valmis kahe peaga lohe.



Skautide-gaidide abiga täitusid osalejate kõhud sooja supi, tee ja pannkookidega ning sõrmi-varbaid soojendas lõke.



“Saime osalejailt palju tagasisidet, rahvale ettevõtmine väga meeldis. Pärnu lumelinnast tulnud inimesed ütlesid, et Sindi lumelinn on atraktiivsem,” oli Pikk rõõmsalt meelitatud. “Täna jalutasin lõuna ajal lumelinnast mööda ja meele tegi väga rõõmsaks, et terve Sindi lasteaia pere mängis lumelinnas. Sindi lastel on nüüd koht, kus aega veeta,” lisas ta. Lumelinna atraktsioonidel saab nii ronida kui liugu lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles