Pärnu saab Sampo pangalt kaks aastat maksepuhkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann.
Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linn leppis eile Sampo pangaga kokku laenulepingu pikendamises. Linn saab pangale 21 miljoni krooni suuruse laenu tagastamiseks kaks aastat maksepuhkust.


Tagasimaksed toimuvad kvartaalselt aastatel 2012-2015, ütles Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann BNSile.



Sampo pikendas Pärnu linna laenu ka mullu jaanuari lõpus, mil laenu tagasimaksetähtajaks määrati selle aasta 1. veebruar.



Pärnu linna võimaliku saneerimise osas linnavalitsus Akkermanni sõnul lõplikku otsust kujundanud ei ole.



“Teema esitatakse siiski volikogule arutamiseks, sest eelmise aasta defitsiiti, mis oli 45 miljonit krooni, vähendatakse 2010. aasta eelarvest üksnes kahe miljoni [krooni] võrra,” selgitas abilinnapea.



Küsimus on Akkermanni ütlust mööda selles, kas taotleda eelmise aasta defitsiidi katmiseks riigiabi või nõusolekut katta eelarvepuudujääk kahe aasta jooksul omavahenditest.


Pärnu linnavalitsus esitab kolmapäeval tänavuse linnaeelarve eelnõu volikogule teiseks lugemiseks. Selle aasta eelarvega loodab linn vähendada oma võlakoormust 30 miljoni krooni võrra.



“2010. aasta eelarve on tasakaalus, suudame katta tegevuskulud, vähendada võlakoormust ning jätkata eri programmide toel investeerimis- ja arendustegevust vägagi soliidses mahus,” lausus Akkermann.



Välis- ja siseriiklikest ning Euroopa Liidu programmidest rahastuse taotlemiseks kavandab Pärnu linn omafinantseeringuid 16 miljonit krooni, mille abil kavandatakse välisraha kaasamist investeerimis- ja arendusprojektidesse summas 91 miljonit krooni 2010. aastal ja 202 miljonit krooni projektide kogumaksumuses eri eelarveaastatel.



Võrreldes esimesele lugemisele esitatuga, on eelarvet üldmahus vähendatud 6,7 miljonit krooni. Eelmise aasta novembris volikogule esitatud eelnõus oli Pärnu linna tänavuse eelarve mahuks plaanitud ligi 599 miljonit krooni.



Enim vähendas Pärnu tulumaksuprognoosi (18 miljonit krooni) ning suurendas toetust riigieelarve tasandusfondist (11 miljonit krooni). 8,5 miljoni krooni võrra suurendas linn võlgade tagasimaksmiseks planeeritavat raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles