Pärnumaa noortebändid rõhuvad raskemale muusikale

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Proovikas 2010".
"Proovikas 2010". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa noortebändide konkurss “Proovikas” tõi pühapäeval Endla teatri Küüni taas tulvil rokkivat ja esinejatele kirega kaasaelavat publikut. Finalistid valiti eelvooru saadetud demode põhjal, žanr võis olla mis tahes, kuid muusika omaloominguline. 


Noori muusikuid hindasid Los Angelesest pärit basskitarrist, helilooja ja produtsent James Werts, Yamaha müügiesindaja Baltimaades lätlane Gints Dobbermann, Mushy ja Bedwettersi kitarrist Rauno Kutti, trummar ja “Tudengijazzi” ning Viljandi “Drum-lab 2009” eestvedaja Reigo Ahven ja Pärnu muusikakooli rütmiosakonna õpetaja Indrek Palu.



Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni sõnutsi oli “Proovika” finaalkontserdil ülekaalus raskemakõlaline muusika nagu nelja varasemal aastalgi.



Üldpildist eristusid teatraalse kallakuga muusikat esitanud Pssst!, mis sai omanäolisima bändi auhinna, ja folk-jazz’i viljelev Nuumen, mis pälvis Muusik Stuudiolt eriauhinna.



Žürii liige Reigo Ahven kiitis “Proovikat” kui tõesti inspireerivat, kultuurset ja noortele korda minevat üritust. “Ilmselt noored ei mängiks nii hästi, kui Proovikat” ei oleks,” arvas ta. “Sellepärast bändid ongi nii head, et iga aastaga tõmmatakse taset paar sentimeetrit üles. Tänu konkursile pole Pärnu sügisel ega talvel pommiauk: noored harjutavad “Proovikaks”, mitte ei hängi tänavatel.”



Ahven soovitas noortel muusikutel harjutada, harjutada ja veel kord harjutada ning luua laulusõnu, tõmmata akorde ja teha just seda muusikat, mis meeldib.



Viienda “Proovika” lõppvooru jõudis kümme linna ja maakonna noortebändi: Teine Asi, Behind Atoned Fears, Blinking Lights, Joseph Inch, Pssst!, Lahingvombat, Alloy Indefinite, Nuumen, Twins Inc. ja Scansi.



Konkursi peapreemia 10 000 krooni ja 10 000kroonise kinkekaardi Yamaha muusikainstrumentide ostuks pälvis punkrokki viljelev Twins Inc., kus kuulajaid hullutasid Mairo Leesar ja Egert Mitt Hansagümnaasiumist. Twins Inc. pälvis publiku auhinnagi, milleks on esinemine hansapäevadel ja demo lindistamine Jakko Maltise stuudios, ning Leesar nimetati parimaks vokalistiks.



“Proovika” korraldas Pärnu kontserdibüroo koostöös PVXi kaupluse Muusik ja Pärnu filharmooniaga, üritust toetasid kauplus Muusik, kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp, hasartmängumaksu nõukogu ja EW Sound & Light.



Auhinnatud bändid ja muusikud

Parim bänd - Twins Inc. (Mairo Leesar laul/kitarr, Egert Mitt


löökriistad),


publiku lemmik - Twins Inc.,


parim bänd osalejate enda hinnangul - Lahingvombat,


parim trummar - Harri Oltre (Behind Atoned Fears),


parim vokalist - Mairo Leesar (Twins Inc.),


parim bassimängija - Martti Laas (Nuumen),


parim kitarrist - Karl Kallas (Behind Atoned Fears),


muusika edendamise auhind - noortekeskus In,


omanäoline bänd - Pssst!,


žürii eriauhind omaloominguliste lugude eest - Scott Murro (Scansi),


Muusik Stuudio eriauhind - Nuumen.


Hansapäevadele valiti esinema Joseph Inch, Lahingvombat ja Twins Inc..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles