Teet Roosaar ja Anniki Leppik kandideerivad ajakirjandusauhindadele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anniki Leppik.
Anniki Leppik. Foto: Urmas Luik

Eesti ajalehtede liidu ajakirjanduspreemiate žürii valis välja eelmise aasta parimad uudise, arvamuse ja olemusloo kirjutajad ning noore ajakirjaniku preemia pretendendid, teiste seas nimetati nominentideks Pärnu Postimehe ajakirjanikud Teet Roosaar ja Anniki Leppik.


Roosaar nimetati 2009. aastal Eesti ajalehtedes ilmunud parima uudise nominendiks 8. novembri Pärnu Postimehes ilmunud uudisega "Vello Järvesalu lahkus töölt 619 319 krooniga". Roosaar nimetati sama artikliga ka maakonnalehtede parima uudise nominendiks.

Eesti ajalehtedes ilmunud parima uudise kategoorias valis žürii nominetideks veel Madis Jürgeni, Tarmo Vahteri ja Janar Filippovi artikli „Lastesõber Kaur Hansonit süüdistatakse pedofiilias“ eest, mis ilmus 26. novembril Eesti Ekspressis, ning Raimo Poomi Eesti Päevalehes 28. jaanuaril ilmunud uudisega „Reformipartei arutab teise pensionisamba riigi maksete lõpetamist“.

Uudise kategoorias esitati tänavu 48 võistlustööd. Preemia suurus on 10 000 krooni. Maakonnalehtede arvestuses antakse välja 5000 krooni suuruseid preemiaid.

Anniki Leppik valiti Pärnu Postimehes mullu 24. märtsil ilmunud reportaažiga „Autovõhiku käsipesueksam koolipoisi kolmele“ noore ajakirjaniku preemia nominendiks. Veel on nominendid Kadri Bank 11. detsembri Äripäevas ilmunud looga „Jäärapäisus viis miljonid Eestist mööda“ ning Tiiu Laks Eesti Päevalehes 19. detsembril ilmunud intervjuuga „Andrus Vaarik: elu ei tasu mossitamise peale raisata“.

Noore ajakirjaniku preemiale kandideeris tänavu kaheksa ajakirjanikku. Preemiat annavad välja Tartu ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlased. Preemia suurus on 1000 eurot.

Võitjad avalikustatakse 5. märtsil Tallinnas toimuval tseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles