Sindis kütab kirgi venekeelse põhihariduse küsimus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi õpetaja Tatjana Estreih venekeelses õppeklassis tundi andmas.
Sindi gümnaasiumi õpetaja Tatjana Estreih venekeelses õppeklassis tundi andmas. Foto: Ants Liigus

Sindi linnavolikogu otsus jätkata kohalikus gümnaasiumis venekeelse põhihariduse andmist ka uuel õppeaastal, seab kooli keerulisse majandusseisu.


Majanduslikel põhjustel on Sindi volikogus mitu aastat vaieldud selle üle, kas 370 õpilasega kohaliku gümnaasiumi venekeelne põhikooli osa, kus hetkel käib vaid 14 last, peaks jääma alles või mitte.



Riigipoolsest pearahast tuleb tänavu 211 000 krooni, sügisel jätkamine aga nõuab direktor Ain Keerupi kinnitusel vähemalt poolt miljonit krooni omavalitsuse toetust. Seda raha koolile lubatud ei ole ja direktor ähvardab minna õpetajate palkade kallale, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Kui direktori rehkendused näitavad, et sügisel jätkamiseks on puudu pool miljonit krooni, siis Sindi volikogu revisjonikomisjoni juhi Irina Gufmani hinnangul jääb see summa 300 000 kanti. Komisjon hakkab teemaga lähiajal tõsiselt tegelema. Gufmani hinnangul linn lihtsalt peab puuduva summa leidma.



Vähemalt esialgu jätkab koolipere teadmatuses, samal ajal pole uus õppeaasta kaugel. Eestis on kokku 28 üldhariduskooli, kus antakse nii eesti- kui venekeelset haridust. Majanduslik ja demograafiline seis tingivad aga pidevaid muudatusi: nii näiteks suletakse sel aastal Võru vene põhikool ja Loksal liidetakse vene gümnaasium eestikeelsega.



Neljateistkümnele Sindi lapsele tähendaks aga venekeelse põhikooli sulgemine pikemat kooliteed ja bussisõitu Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles