Pärnusse võib tulla liikluslinnak

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aide autokool tahab lastele liikluslinnaku rajada.
Aide autokool tahab lastele liikluslinnaku rajada. Foto: Urmas Luik

Aide autokoolil on koos Pärnu Ülejõe gümnaasiumi ja linnavalitsusega kavas rajada turvaline piiratud liikluslinnak.


Aide autokooli omanik Enn Saardi sõnul saaks linnakus õpetada nii lasteaialapsi kui teha näiteks mopeedieksamit, vahendasid ERRi teleuudised.



"Linnakusse tuleks fooriga ristmik, ringristmik, ühesuunalised ja kahesuunalised tänavad, seal oleksid väike tõus ja väike teega külgnev ala, kus saaks mopeediga kaheksaid teha," rääkis Saard.



Pärnu politseiosakonna patrullteenistuse juhi Imre Veberi sõnade järgi tuleks liikluskultuuri õpetada juba väga väikestele lastele. "Mida väiksemale lapsele liikluskultuuri õpetama hakata, seda turvalisem meil kõigil on ja seda rohkem säästame elusid," ütles Veber.



Seetõttu viib maanteeamet koostöös politsei- ja piirivalveametiga läbi kampaaniat turvavöö kinnitamiseks auto tagaistmel. Pärnus saavad soovijad turvavöö tõhususes ohutult veenduda Aide autokoolis.



Liikluslinnaku initsiaatorid usuvad, et ligi 800 000 krooni nõudev kogu Eestis ainulaadne liikluslinnak võib valmis saada juba sel aastal.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles