Jõe ääres seisev ujuvalus lammutatakse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeni vajunud rataslaev on omanikel plaanis peale jääminekut Pärnust ära viia.
Kreeni vajunud rataslaev on omanikel plaanis peale jääminekut Pärnust ära viia. Foto: Ants Liigus

Selle nädala lõpuks lammutatakse Pärnu Kesklinna silla kõrval kai ääres seisev ujuvalus ja pärast jääminekut viiakse Pärnu linnavalitsuse nõudmisel sealt ära jää survel kreeni vajunud rataslaev Pärnu Printsess.



Ujuvaluse lammutab selle nädala jooksul Vändra MP. Linnavalitsuse teatel on tööde tellijaks omanikud. Mõlemad alused kuuluvad ühe Soome kodaniku firmadele OÜ Brandvahta ja OÜ Arimarine.

Pärnu linnavalitsus nõudis nii ujuvaluse kui rataslaeva äraviimist juba mullu novembriks.
„Meile teadaolevalt tekkisid vahepeal huvilised, kes soovisid ujuvalust osta,“ põhjendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo viivitust ujuvaluse lammutustöödega. „Eelmisel nädalal alanud ujuvaluse lammutustööd lubati lõpetada poolteise nädala jooksul ning pärast jääminekut on omanikel plaanis rataslaev Pärnust ära viia“.

Praegu nime Pärnu Queen kandev ujuvalus on Kesklinna silla kõrval seisnud kaheksakümnendate aastate lõpust. Algusaegadel võrdlemisi populaarse lõbustuskoha omanikud on pidevalt muutunud. Rataslaev Pritsess tegi lõbusõite Pärnu jõel veel mullu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles