Matemaatikaolümpiaadi esikohad tulid Pärnusse

Ille Rohtlaan
, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Siinmaa.
Rauno Siinmaa. Foto: Koidula gümnaasium

Üleriigilisel matemaatikaolümpiaadil saavutas kaheteistkümnendate klasside arvestuses kõrgeima punktisumma Rauno Siinmaa Koidula gümnaasiumist ja teisele kohale jäi tema klassiõde Gerli Viikmaa.



Siinmaa pälvis 32 punkti 35st ja Gerli 27 punkti. Osalejaid oli 28, enim Tallinna reaalkoolist ja Tartu Miina Härma gümnaasiumist.



“See on nii haruldane, et kaks esikohta tulevad ühte kooli – Rauno ja Gerli tegid sellega ajalugu,” kommenteeris nende õpetaja Arvo Press. Olümpiaad on Pressi ütlust mööda selle poolest eriline, et sinna kutsutukse – eelduseks on kindel punktisumma piirkondlikult olümpiaadilt ja kutsujaks on Tartu ülikooli teaduskool.



“Rauno Siinmaad võib imelapseks nimetada – ta on võitnud selle olümpiaadi alates 9. klassist, 10. klassis jäi küll teiseks, ja Gerli on olnud esimese seitsme hulgas,” lisas Press oma õpilasi tunnustades.



Koidula gümnaasiumist sai vabariiklikule matemaatikaolümpiaadile kutse kokku kuus poissi-tüdrukut 9., 11. ja 12. klassist. Häid tulemusi nätasid ka Andres Jaanson, Eero Vaher, Kristo Ment ja Hanna-Stina Sonts.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles