Vene keele oskajad võtsid mõõtu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-vene sõnaraamat.
Eesti-vene sõnaraamat. Foto: Peeter Langovits

Pärnu maakonna vene keele viktoriinil olid edukaimad Sindi ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi, Audru keskkooli ja Are põhikooli õpilased.


6.-7. klasside seas kogusid Tatjana Grigorjeva õpilased Sindist enim punkte, Sindi gümnaasiumi eest võistlesid Rasmus Retpap, Helen Lehtmets, Mihkel Šorin ja Joosep Roots.



Teine koht läks Pärnu-Jaagupisse, selle saavutasid Piret Näppi, Iiris Prosa, Rasmus Karits ja Andro Järvemets õpetaja Elle Redlichi juhendamisel. Kolmanda koha said Kai Oraste õpilased Karin Laagus, Kristelle Usta ja Carl Saarmaa Audru keskkoolist.



Ühtekokku võistles selles vanuseastmes 41 õpilast 11 koolist.



8.-9. klasside esikoha võitis Eliise Loorents, kes õpib Audru koolis ja vene keelt õpetab talle Kai Oraste. Teine koht kuulus Lisette Kandimale Sindi koolist (Tatjana Grigorjeva) ja kolmas Jüri Külale Are põhikoolist (Urve Hallikmaa). Omavahel võttis mõõtu 15 õpilast 9 koolist.



10.-12. klasside parim vene keele tundja Siiri Univer on taas Tatjana Grigorjeva õpilane Sindi gümnaasiumist. Teise koha omanik Kelly Ranne õpib Audrus õpetaja Sirje Suurevälja käe all ja kolmanda koha saavutanud Angela Sander Pärnu-Jaagupis, teda õpetab Elle Redlich. Gümnaasiumiosas võistles 14 õpilast 6 koolist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles