Autokool õpetas Kilingi-Nõmmes liiklusohutust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda Aide autokoolil liikuvat istet said uudistada Kilingi-Nõmme gümnaasiumi lapsedki.
Seda Aide autokoolil liikuvat istet said uudistada Kilingi-Nõmme gümnaasiumi lapsedki. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi algklassidel olid külas Aide autokooli sõiduõpetajad Janno Toomet ja Neeme Teearu, kes rääkisid ohutust liiklusest.


“Koos sõiduõpetajatega tuletati meelde, et parim abivahend turvalisuse tagamiseks on kinnitatud turvavöö,” ütles Kilingi-Nõmme konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Pille Karotamm.



Lapsed said selgitusi, miks peavad peatugi ja turvavöö olema parajaks reguleeritud, miks on vaja turvatooli või -istet ja miks on vaja talvel autosse istudes jopehõlmad avada.



“Suurt põnevust pakkus liikuv iste, millel võis tunnetada kokkupõrke efekti, ja vaadata, kui suureks muutub inimese kaal eri kiirustel toimuvatel kokkupõrgetel,” kõneles Karotamm.



Noorsoopolitseiniku ütlust mööda on selline liiklustund põnevam ja mõjuvam kui lihtsalt toimuva kirjeldus. “Loodame, et laste muljete ja kogemuste kaudu tuleb vanematelegi meelde sõitma minnes turvavööd kasutada,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles