Lugeja pildid: tasuta kotivahetus tõi Kaubamajakasse hiigelsaba

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotivahetuskampaania tõi Kaubamajakasse täna keskpäeval pika järjekorra.
Kotivahetuskampaania tõi Kaubamajakasse täna keskpäeval pika järjekorra. Foto: Herki

Täna keskpäeval kogunes Pärnus Kaubamajaka Rimi hüpermarketisse rohkearvuliselt huvilisi kilekotte tekstiilkottide vastu vahetama.

 
Kampaania peakorraldaja GreenStep OÜ esindaja Anu Vungi sõnutsi jagati Pärnus välja 600 tekstiilkotti.

Et soovijaid oli rohkem, kui tekstiilkotte jagus, jäi osa kohaletulnutest soovitust ilma, ent Vungi jutu järgi keegi selle üle väga ei pahandanud.

"Kohale oli tulnud 350-400 inimest. Kotte jagus vaid 300-le," ütles Vunk.

Igale osalejale anti kilekotivahetuskampaanias "Minu roheline samm" kaks tekstiilkotti, millest üks tuleb edasi anda.

Kampaanias osalejal tuli allkirjastada lubadusblankett, millel sõnum: "Luban, et annan teise tekstiilkoti edasi inimesele, kellest hoolin ja kes hoolib loodusest." Lubadusblankett kleebiti osaleja ühele tekstiilkotile.

Kampaania üks peamisi eesmärke oli suunata tähelepanu kilekotiga seonduvatele probleemidele ning kutsuda üles inimesi kasutama loodussõbralikke kandekotte. Vabas looduses tapavad kilekotid igal aastal miljon merelooma ja –lindu ning 200 000 imetajat. “Kuigi kaubanduskeskustes on juba kilekoti kõrvale tekkinud märgatavalt alternatiive, on siiski loodussõbralike kottide kasutamine veel pigem algusjärgus,” kommenteeris Vunk.

Kampaania korraldasid GreenStep OÜ ja Killerkoti kampaania meeskonnad.

Täna keskpäeval Kaubamajakasse kogunenud kotivahetajatest saatis Pärnu Postimehe veebitoimetusele pildid lehelugeja Herki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles