Pärnus vastab sotsiaalministri määrusele vaid üks lasteaed

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Trall Pärnus.
Lasteaed Trall Pärnus. Foto: Urmas Luik

Alates 1. jaanuarist kehtivale sotsiaalministri määrusele vastab Pärnu linnas vaid üks lasteaed, kinnitas Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna alushariduse peaspetsialist Marga Napp.


"Me oleme täna selles seisus, et meil suudab ainult üks lasteaed, mis on ehitatud eriprojekti järgi, täita kõik ruutmeetrite nõuded, aga teised selles nelja ruutmeeetri ulatuses küll mitte. Meil on kokku 13 lasteaeda, kus on probleemid," rääkis Napp ERRi raadiouudistele.

Pärnu Postimehe andmetel vastab nõuetele Pärnu lasteaed Trall.

Napp ütles raadiole, et tuleks arvestada seda, kuidas lasteaiad on kunagi ehitatud. "Ei ole probleeme sõimerühmadega. Aiarühmadega, kus on üks rühmaruum, on probleemid täiesti olemas ja seal peaks jääma kehtima endine nõue, 2,5 kuni 3,5 ruutmeetrit lapse kohta."

Sotsiaalministeeriumi uue määruse järgi on lasteaia pindala arvestuse aluseks rühma registreeritud laste arv. Teine märkus sätestab, et juhul, kui magamisruumi kasutatakse mängimiseks, peab lapse kohta kokku olema vähemalt neli ruutmeetrit põrandapinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles