Homme “Teeme ära!” talgutele!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Homsel kevadpühal on kogu riigis abiks tuhandeid kätepaari, et luua heakorda linnas ja maal. Eile keskpäevaks oli www.teemeara.ee registreeritud 1067 talgupaika ja ennast kirja pannud 16 130 talgulist. Plaanitud töödele on abijõudu vaja kaks ja pool korda rohkem, ilmselt on paljud jätnud osalemisest teatamise 12. tunnile või helistanud otse kohalikule talgujuhile: mina tulen ka!


Üleriigiliste “Teeme ära!” talgute Pärnumaa vabatahtlik koordinaator Krista Habakukk ütles, et maakonnas on registreeritud 91 talgukohale lisandunud kohalikke algatusi ja kui ilmataat 1. mail lausa pahuraks ei pööra, saab teha ühiselt selleks päevaks plaanitud välitöid.



“Eesmärk ei ole talguliste arv, vaid see, et kavandatud tööd tehtud saaks,” kinnitas Habakukk. “Aga kui maakonda vaadata, siis kümme protsenti talgutest oli juba kesknädalaks talguliste kohtade järgi täidetud.”



Talgukohtadest ja -tegevusest annavad teada valdade kodulehed.



Töötegijate kehakinnitamisele on õla alla pannud toidu ja joogiga tegelevad firmad ning juhindudes lausest “tööd ja talgu esialgu, pärast keerutame jalgu”, lähevad paljudes kohtades talgud sujuvalt üle simmaniks. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles