Lapsed õppisid linnavalitsuses ühiskonnaõpetust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakooli neljanda klassi lapsed rõõmustasid, et linnapea Toomas Kivimägi nendega koos pildile tuli.
Vabakooli neljanda klassi lapsed rõõmustasid, et linnapea Toomas Kivimägi nendega koos pildile tuli. Foto: Erakogu

Pärnu väikese vabakooli neljandikud külastas linnavalitsust, et ühiskonnaõpetuse tunnis õpitud juhtimisstruktuuridest selgem ettekujutus saada. Linnavalitsuses saadud muljete põhjal kirjutasid lapsed kirjandi.


“Käisime klassiga linnavalitsuses. Seal töötab umbes 150 inimest, sealhulgas klassiõe Marie isa Toomas Tomson ja meie kunagine direktor Katrin Uutsalu,” kirjeldas üks neljanda klassi õpilane.



“Kõigepealt läksime koosolekute ruumi, seal oli palju arvuteid ja suur teler. Saime teada, kus istub linnapea, volikogu esimees, abilinnapead ja teised,” meenutas teine õpilane.



“Marie isa ja Maria Murakas-Ollo rääkisid meile, mida teevad erinevad juhid ja teised töötajad siin majas. Juttu tuli bussipiletitest, toetustest, maksudest, volikogu tööst, valimistest ja paljust muust. Peale pikka rääkimist tutvusime majaga. Nägime linnapead, käisime tema kabinetis, uurisime, kus töötab Marie isa ja Katrin,” oli linnavalitsuses käinud neljandik kirja pannud.



Kooli huvijuhi Annika Kersalu jutu järgi pakkus poistele erilist huvi muidugi serveriruum. “Kui ainult saaks kõiki aineid nii õppida!” õhkas Kersalu. “Head lapsevanemad, siit üleskutse: kutsuge meid endile külla!”


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles