Valitsus pani Pärnumaa Teed müüki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaal on tänaseks olukord stabiliseerunud.
Virumaal on tänaseks olukord stabiliseerunud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Valitsus otsustas müüa riigiaktsiaseltsi Pärnumaa Teed enampakkumisel 47,3 miljoni kroonise alghinnaga.


Eelnõu kohaselt võõrandatakse riigile kuuluvad 52 000 AS Pärnumaa Teede 1000kroonise nimiväärtusega aktsiat avaliku enampakkumise teel alghinnaga 47 305 745 krooni.

Aktsiate müügi tingimus on, et ostja jätkab Pärnumaa Teede, Pärnu teedevalitsuse ja maanteeameti vahel kaks aastat tagasi sõlmitud ja järgmise aasta mai lõpuni kehtiva Pärnu maakonna riigimaanteede hoolde ja säilitusremondi lepingu täitmist.

Ettevõtte arenguks tuleks firma kogukäivet suurendada hüppeliselt 20-30 miljoni krooni võrra. Märgatavalt peaks kasvama ehitus- ja remonttööde osa, mis vajab investeeringuid vastavate masinate soetamiseks, selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda BNSile antud intervjuus müügiplaani.

Riigieelarve seisukohast ei ole Pärnumaa Teed riigile tulubaasi kasvatamisel väga oluline ettevõte, märkis Ruuda. Firma toimib korralikult reguleeritud, konkurentsi ja tarbijajärelevalvega turul.

Praegu 100 protsenti riigile kuuluva Pärnumaa Teede peamised tegevusvaldkonnad on teede ja sildade ehitus, remont ja hooldus. Firma osaleb kõigil Pärnumaa ja võimaluste piires naabermaakondade omavalitsuste korraldatavatel teehooldetööde hankekonkurssidel nii valdades kui linnades.

Pärnumaa Teede juhatuse liige Uno Kask ütles, et luges valitsuse plaanist ettevõte müüki panna ajalehest. „Ma ei oska valitsuse otsust kommenteerida,“ ütles ta.

Kask lisas, et tema andmeil pidi valitsus Pärnumaa Teede müüki arutama pärast seda, kui AS Tartumaa Teede müügiga on ühele poole jõutud.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pani Tartumaa Teede aktsiapaki müüki jaanuaris 50,2 miljoni kroonise alghinnaga, kuid ühtegi ostjat ei olnud.

Eelmisel nädalal otsustas ministeerium Tartumaa teedefirma taas müüki panna, alandades hinda 45,1 miljoni kroonini. Enampakkumiste esitamine kestab 25. maini.

Valitsuse pressiteenistuse teatel pannakse Pärnumaa Teede aktsiapakk müüki pärast 25. maid, kui on lõppenud Tartumaa Teede aktsiate enampakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles