Pärnut külastavad Euroopa koolijuhid

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasium.
Pärnu Ülejõe gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Reedel ja laupäeval võõrustab Pärnu Ülejõe gümnaasium koolijuhte Itaaliast, Hispaaniast, Hollandist, Saksa- ja Inglismaalt.


Kokku saadakse europrojekti “Horizon” nõupidamise raames.

“Horizon” toetab Euroopa kooliõpilaste ühist õppe- ja vaba aja veetmist, kord aastas kohtudes arutavad koolijuhid läbi eelmisel aastal toimunud ühisüritused ja kavandavad uusi. Pärnus toimub niisugune nõupidamine esimest korda.

Pikaajalises koostööprojektis “Horizon” on teiste seas osalenud Pärnu Ülejõe gümnaasium. Kooli huvijuhi Piret Soa sõnutsi oli esimene kogemus laste 2007. aasta reis Saksamaale spordifestivalile. Hiljuti käisid Ülejõe kooli õpilased Hollandis, kus nad osalesid “Horizoni“ raames korraldatud projektis “Euroopa otsib talenti”.

Pühapäeval jõudis teine grupp õpilasi tagasi Itaaliast Veronast, kus tutvuti kohaliku flooraga ning jagus muidki bioloogiaga seotud tegevusi.

Kõigil eri koolide projektidel on oma teema, toimuvad töötoad, üks päev jäetakse riigiga tutvumiseks. Viimasel päeval võetakse tulemused kokku ning peetakse pidu.

“Sedalaadi üritused annavad hea kogemuse keelt ja teadmisi praktiseerida, juurde õppida,” rääkis Soa. “Õpetajad saavad teadmisi pedagoogika vallast, uusi vaateid, kuidas midagi mujal tehakse, ja kindlasti hea kogemuse kasutada võõrkeelt.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles