Pärnus avati hansahooaeg

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus tähistati hansapäeva.
Pärnus tähistati hansapäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna päeval said pärnakad ja suvepealinna külalised osa peamiselt Pärnu Punases tornis toimunud hansapäevast, millega avati jaanipäeval algavaid rahvusvahelisi hansapäevi silmas pidades hansahooaeg.

Punase torni korraldatud hansapäev sai alguse kell 11 keskraamatukogu ees, kus Pärnu linnapea Toomas Kivimägi heiskas hansalipu ja kuulutas hansahooaja avatuks.

Järgnes Pärnu Maarja-Magdaleena gildi liikmete ning Tartu ja Viljandi gildide ühine rongkäik mööda Rüütli tänavat Punase torni juurde, kus linnarahvale näidati keskaegseid rahvarõivad ja toimus hansaturg.

Rohkem kui pärnakad tundsid ettevõtmise vastu huvi turistid. Keraamikat müünud pottsepp Eddi Leet arvas, et ürituse näol oli tegu rahvusvaheliste hansapäevade väikese peaprooviga. „Ära müüsin kümmekond eset. Peamiselt olid ostjateks turistid,“ sõnas ta.

Kogu ettevõtmist juhtinud Jüri Soo jäi seisukohale, et uudistajaid oleks võinud rohkem olla.

Pärnu Punase torni eestvedamisel pakuti torni hoovis ja Hommiku tänaval mitmekülgset meelelahutusprogrammi ning toimusid õpitoad. Rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit tantsis ise ja õpetas pealtvaatajatelegi keskaegseid tantse. Toimus keskaegsete rõivaste demonstratsioon ja oma huvitava pilliarsenaliga lõi meeleolu muusik Olavi Kõrre.

Tänsest 6. juunini on Punase torni galeriis avatud keskaegsete rõivaste väljapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles