Pärnu kannab lastesõbraliku linna tiitlit edasi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu logo.
Pärnu logo. Foto: Ants Liigus

Vastavalt 2013. aastal teostatud vaatlusele on pikendatud Pärnu linna osalemist UNICEFi rahvusvahelises liikumises „Laste- ja noortesõbralik linn“ kuni 2017. aastani.

Ühinenud rahvaste organisatsiooni lastefondi UNICEF Eesti rahvuskomitee presidendi Elle Kulli ja tegevdirektori Toomas Palu allkirjastatud tunnistusel on kirjas, et Pärnul on laste- ja noortesõbraliku linna mandaat aastani 2017, teatas Pärnu linnavalitsus.

2013. aasta jooksul toimunud hindamise alusel tehti otsus pikendada Pärnu laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit. “Mul on hea meel tõdeda, et Eesti on muutumas lapsesõbralikumaks. See tunnustus ei ole mitte ühe aktsiooni või projekti kokkuvõtlik lõpetamine, vaid vahekokkuvõte, mis märgib linna suhtumist lastesse ja soovi osaleda muutumisprotsessis. Lastesõbralikkus on eelkõige eeldus koostööks linnavalitsuse, ettevõtluse ja kõigi  linnakodanike vahel väikeste linnakodanike tuleviku heaks ja loomulikult suur vastutus. Kõiki neid Eesti linnu tutvustatakse teistelegi Euroopa linnadele,”  ütles UNICEFi esindaja Toomas Palu hindamiskomisjoni lõppistungil.

"Mul on siiralt hea meel, et UNICEF on taas märganud meie tegevusi, mis muudavad linnaruumi laste- ja noortesõbralikumaks ning on otsustanud pikendada meile omistatud laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit,“ sõnas Pärnu abilinnapea Jane Mets.

Peaaegu kõik Euroopa riigid on ühinenud UNICEFi algatatud liikumisega „Laste- ja noortesõbralikud linnad“. Liikumise eesmärk on tõsta esile ja tunnustada neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust.

Liikumises osaleb praegu juba üle 300 linna. Eesti ühines liikumisega 2004. aastal ja Pärnu linn oli esimeste ühinejate hulgas. UNICEF tunnustas seda otsust ja andis linnale sertifikaadi koos õigusega kasutada selle rahvusvahelise liikumise logo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles