Inglipuu tõi Pärnus 62 lapsele jõulukingi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu. Foto on illustreeriv.
Inglipuu. Foto on illustreeriv. Foto: Eveliis Eek/Valgamaalane

Maxima kauplus koos linna sotsiaalametiga tegi Pärnu puudustkannatavatele lastele meeleoluka  jõulupeo, kus 62 lapsele jagati inglipuu heategevusprojekti raames kogutud kingitusi.

Inglipuu projekti eesmärk on kutsuda kõiki inimesi head tegema ja tooma kingitusi puudustkannatavatele lastele, et võimalikult paljudel Eestimaa lastel oleks jõulurõõmu ja pühadetunnet.

Inglipuu on esmapilgul üks igati tavaline kuusepuu. Eriliseks teevad Inglipuu hoopis kuusel rippuvad jõuluehted. Igal kuuseehtel on ühe lapse nimi. Need lapsed ootavad väga kinki Inglilt. Nad ootavad seda kingitust pikisilmi, kuna see võib olla nende tänavune ainus jõulukink.

Inglipuud asusid Maxima kauplustes üle Eesti, kus poekülastajad said teha kuusel oleval inglil kirjas olevatele lastele kingitusi. Inglitel olid kirjas iga lapse vanus, nimi ja kingisoov. Kinki ei pidanud ilmtingimata sellest poest ostma, näiteks kui oli kingisoov selline, et asja andis ise meisterdada, olid sellisedki kingid enam kui teretulnud.

Kingitusi koguti Maxima poodides 26. novembrist kuni 20. detsembrini. Projekti oli kaasatud 45 poodi kõikjal Eestis, igal inglipuul olid 20–40, suuremates omavalitsustes ka enama lapse nimed.

Ühtekokku koguti Maxima kauplustes kingitusi ligi 1150 lapsele.

Lapsed, kelle vanus on mõnest kuust kuni keskkoolieani, soovisid jõuluvanalt raamatuid, sõnastikke, legosid ja muid mänguasju, mänguautosid, talveriideid ja -jalatseid, nukke, sportimistarbeid.

Inglipuu projekt toimus viiendat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles