Rulajad tegid uue pargi nimel trikke

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi ehitatud Pärnu Munamäe rulapargi atraktsioonid on muutunud kontemurdvaks.
Viis aastat tagasi ehitatud Pärnu Munamäe rulapargi atraktsioonid on muutunud kontemurdvaks. Foto: Ants Liigus

Pärnu ekstreemsportlased kogusid eile õhtul toimuva ülelinnalise kampaania raames raha, et ehitada Munamäele lagunenud rulapargi asemel uus ja senisest atraktiivsem park.

Viis aastat tagasi Pärnu linnavalitsuse toel Munamäel valminud pargi atraktsioonid on intensiivse kasutamise ja talviste kahjustuste tõttu kaotanud kvaliteedi, vastupidavuse ning muutunud ohtlikuks. Puitkarkass on ajapikku pehmenenud ja vineer kaotanud vettpidavuse.

40 000 on puudu

Linnavalitsus toetas rulapargi rekonstrueerimist käesoleval aastal küll 125 000 krooniga, ent see summa kataks vaid pargi remondikulud. Parandustöödeks vajalik investeering ületab poole uue rulapargi maksumusest, mis on umbkaudu 230 000 krooni. Seega on pargi täielikult rekonstrueerimine ebaotstarbekas.

Nii otsustasidki noored raha juurde muretseda ning Munamäe skate-pargi senisest suuremaks ja professionaalsemaks arendada. Liiati toetab OÜ Grundar Puit pargi ehitamist 70 000 krooniga. Nii tuleb noortel kokku ajada 40 000 krooni.

Selle rahasumma või vähemalt osa sellest lootsid nad koguda eile õhtul Pärnu Keskuse, Kaubamajaka, Ülejõe ja Suurejõe Selveri ees platsidel trikitades. Igati teretulnud on kõiksugune mitterahaline toetuski.

Demoesinemisega näidati ühelt poolt oma pühendumust ja oskusi. Teisalt juhiti tähelepanu ekstreemspordi võimaluste nappusele Pärnus.

Uue pargi ehituseks on valminud eskiisprojektki, mille ehitusalune pind on ligikaudu 800 ruutmeetrit ning sinna on plaanitud 11 atraktsiooni. Rulapargi ala arenduse käigus ei laiendata. Atraktsioonid paigutatakse praegu kasutusel asfalditud alale.

Sõitjatelt sõitjatele

„Rulapark on disainitud sõitjatelt sõitjatele ning vastab igati tänapäeva normidele,” selgitas pargi vastutav projekteerija Rein-Erik Jõe.

Pärnu skate-pargis on viis aastat toimunud alternatiivse spordi festival “Kuldrula”, mis on saavutanud tuntuse Eesti ekstreemspordimaastikul.

Tänavune “Kuldrula” on juba kuues ja toimub 14.-15. augustini loodetavasti juba uuenenud rulapargis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles