Partnerkoolid keskenduvad taastuvenergiale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Kolmapäevast reedeni, 26.-28. maini viibib Comenius projekti REN-E raames Pärnumaa kutsehariduskeskuses neljast välisriigist üle 30külalisõpilase ja –õpetaja, et taastuvenergia kasutamise alast koostööd teha.

Saksamaa, Rootsi, Poola, Austria ja Eesti üheskoos arendatud koolipartnerlusprojekti REN-E peamine eesmärk on keskkonnaalase teadlikkuse suurendamine, kohaliku ja Euroopa identiteedi tugevdamine ning isikliku arenemisvõimaluse andmine, teavitas Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Puudersell.
 
Projekti koordinaatori Jüri Puideti sõnade kohaselt on tehnikavaldkonnas soetatud kõigis viies koolis ilmajaamad ja need ühendatakse serveriga Austrias, mis hakkab andmeid töötlema ja kokkuvõtteid tegema.

Puideti ütlust mööda on arutatud ka õppe eesmärgil päikeseenergia kasutamisel põhinevate pV-paneelide soetamist koolidele, samuti plaanitakse uurida tuule-hüdroenergiaseadmeid. Projekti käigus töötatakse välja õppematerjale ja näidiseid.

Projekti lõppeesmärk on välja töötada 12 taaskasutatava energia teemalist loengut, mis tehakse avalikult kättesaadavaks oma koduleheküljel ja DVD-l.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles