Õpetajad valmistuvad teises koolis ja teises keeles töötama

, Pärnumaa kutsehariduskeskus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 27. mail on Pärnumaa kutsehariduskeskuses kutseõppeasutuste õpetajate stažeerimisalane ettevalmistuspäev, millest võtab peale pärnakate osa üle 30 õpetaja informaatika ja arvutustehnika koolist, Tallinna tööstushariduskeskusest ja Tallinna teeninduskoolist.

Vene õppekeelega kutseõppeasutuste õpetajatel on võimalus stažeerida eesti õppekeelega koolides ja eesti õppekeelega kutseõppeasutuste õpetajatel vene õppekeelega koolides. Teise õppekeelega koolis stažeerimine annab õpetajale suurepärase võimaluse omandada uusi teadmisi ja praktilisi kogemusi keele- ja erialaõppe lõimimisest. Stažeerimine kestab kokku 24 päeva, vastuvõtvas koolis abistab stažeerima tulnud õpetajat tugiisik.
 
Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) on projekti raames vastu võtnud informaatika ja arvutustehnika koolist Kira Lurichi (tugiisik Rita Pillisner) ja Vladimir Plehhanovi (tugiisik Ingrid Kruusla) ning Jekaterina Shadrina Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest (tugiisik Heili Västrik). Juunikuus saabub PKHKsse stažeerima Alla Koroljova Ida-Virumaa kutseharidusekeskusest (tugiisik Ruth Leping) ja septembrikuus Aleksandr Girejev Narva kutseõppekeskusest (tugiisik Värdi Soomann).
 
PKHKst käis Narva kutseõppekeskuses stažeerimas Anne Metsmaa, uuel õppeaastal lähevad Sirje Parrol ja Maie Jesjutina Ida-Virumaa kutsehariduskeskusesse, Ruth Leping Tallinna teeninduskooli ja Leida-Alice Eeman Narva kutseõppekeskusesse.
 
Stažeerimist korraldab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond “Inimressursi arendamise rakenduskava” prioriteetse suuna “Elukestev õpe” meetme  “Keeleõppe arendamine” programmi  “Keeleõppe arendamine 2007-2010” tegevuse “Eesti keelest erineva õppekeelega kutseõpperühmade õpetajate, koolijuhtide täienduskoolitus” raames.
 
Õpetajate arvamused stažeerimisest
 
Jekaterina Shadrina (Ida-Virumaa kutsehariduskeskus):
“Elan Kohtla-Järvel, olen Pärnus esimest korda, mulle väga meeldib siin. Minu perekond on mind selle aja jooksul külastanud ja kindlasti tuleme siia tagasi. Pärnu on vaikne ja rahulik – hingerahu linn! Peahoone on teil väga ilus ja puhas, õpilased vaiksed ja rahulikud. Ma olen väga tänulik oma tugiisikule Heili Västrikule, kes aitas mind selle aja jooksul väga palju, käisime teatris ja kontserdil, Tõstamaal. Õpetaja Sven Jürgenson on väga heasoovlik inimene, samuti kõik teised kolleegid. Kui tulin Pärnusse, kartsin rääkida eesti keeles. Esimese nädala jooksul kõik lahenes, tunnen end siin hästi ja julgen rääkida eesti keeles!”   
 
Vladimir Plehhanov (informaatika ja arvutustehnika kool):
“Mulle väga meeldib teie koolis, ilus koolimaja, head ja sõbralikud kolleegid. Töökoda on hea varustusega, samuti elektroonikaseadmete koostaja õppeklass. Õpilased on teil tublid. Arvan, et koolimaja asukoht on hea: bussiühendus kesklinnaga, ilus loodus, kena koolimaja. Selle aja jooksul on minu sõnavara suurenenud, suur tänu Ingrid Kruuslale ja teistele toredatele kolleegidele!”  
 
Anne Metsmaa (Pärnumaa kutsehariduskeskus):
“Minu tugiisik Narva kutseõppekeskuses oli Tatjana Tkatšenko. Narvas viibimise ajal rääkisime eesti keeles. Keemiatunnid toimusid samuti eesti keeles. Tunnis vajas osa õpilasi tõlkeabi, sest õpilaste keeleline ettevalmistus on väga erinev. Vaatlesin keemia- ja bioloogiatunde ning andsin atesteerimiseks hinnangu väga tublidele noorempedagoogidele. Minu eestvedamisel külastasime Jõhvi kontserdimaja ja vaatasime ühiselt eestikeelset sõnalavastust. Narva on ilus ja puhas linn, samuti on kutseõppekeskuses suurpärased õppimistingimused.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles