Pärnus tegutsevad libaametnikud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Lääne prefektuuri juhtimiskeskus sai nädalavahetusel 14 teadet selle kohta, et end Leedu ametnikena tutvustanud vene keelt kõnelnud isikud üritasid vanematelt inimestelt raha välja petta. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe jutu järgi tutvustasid pärnakatele helistanud isikud end Leedu ametnikena – politseiniku, haiglatöötaja või muu sellisena. "Nad helistavad vanematele inimestele, räägivad nende lähedase inimese liiklusõnnetusse sattumisest ja seejärel küsivad eri ettekäänetel raha," kirjeldas pressiesindaja.
 
Maikuu jooksul on selliseid teateid laekunud üle Eesti. Tammelehe ütlust mööda paigutas politsei eri kohtadesse Pärnu linnas silte, mis hoiatavad selliste kõnede eest ja soovitavad raha mitte maksta, vaid teavitada sellise kõne saamisest kohe politseid lühinumbril 110.

"Politsei manitseb ettevaatlikkusele, kui teie käest küsitakse telefoni teel personaalseid andmeid," hoiatas Tammeleht. "On teada küllalt juhtumeid, kus kelmid on niiviisi infot hankides saanud põhjaliku ülevaate inimese elamistingimuste, koduse vara ja harjumuste kohta ning hiljem on seetõttu kuriteo ohvriks langetud."

Lääne prefektuuri haldusalal ei ole Tammelehe väitel keegi kelmidele raha maksnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles