Politsei tegi kindlaks Pärnu prügikastisüütaja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuldses Kodus tegutses süütaja.
Pärnu Kuldses Kodus tegutses süütaja. Foto: Ants Liigus

Lääne prefektuuri Pärnu kriminaaltalitus tegi kindlaks noormehe, kes süütas põlema Kuldse Kodu kortermaja prügikastid.

Hädaabinumbrile tuli 7. veebruaril kella 22 paiku teade, et Pärnus Kuldse Kodu tänaval on süüdatud kortermaja esimese korruse koridoris neli metallist prügikasti koos prügiga, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Sündmuskohal käisid nii päästjad kui ka politsei. Tulekahjus sai vigastusi välisuks, rikutud olid koridori seinad ja laed. Põlengu käigus tekkinud suits täitis kogu kortermaja esimese korruse  koridori. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb võõra asja süütamist, kui sellega on põhjustatud oht inimese elule või tervisele. Süütamisega tekitatud kahju on veel selgitamisel.

Politsei on kahtlustuse esitanud 19aastasele noormehele.

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera sõnas, et oluliselt aitas kuriteo lahendamisele kaasa see, et kortermaja haldaja oli turvalisusele mõelnud ja paigaldanud turvakaamerad. Samuti tänab Kera kõiki pealtnägijaid, kellelt saadud info oli abiks võimaliku süütaja tabamisel.

Kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles