Liblika tänava lasteaias oli perepiknik

, liikumisõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblika tänava lasteaia perepiknik.
Liblika tänava lasteaia perepiknik. Foto: Ave Ruul

Traditsiooniliselt korraldatakse Liblika Tänava lasteaias õppeaasta lõpus lastele koos vanematega huvitavat tegevust pakkuv perepäev. Üritust korraldas tervisedenduse meeskond, kuhu kuuluvad meie lasteaia töötajad ja lapsevanem.

Perepiknik toimus lastekaitsepäeval. Soov oli üritus läbi viia lasteaia õuealal, kus on palju ruumi tegutsemiseks. Hommikul hakkasime pingsalt jälgima ilmateadet ja lootsime südamest, et meil õnnestub ilmataadiga kokkuleppele jõuda ja kõik tegevused õues toimetada. Nii hästi meil ei läinud, muutsime oma plaane ja kolisime siseruumidesse.

Ürituse algul ütles avasõnad juhataja Aime Dreimann, kes tänas lapsevanemaid tänukirjadega eduka koostöö eest. Seejärel esines iga rühm iseloomustava laulu  või luuletusega.

Edasi toimusid tegevused "pesades", mis olid paigutatud rühmadesse ja saali. Lapsed ja vanemad liikusid rühmade kaupa erinevate pesade vahel.

Laulupesas laulis muusikaõpetaja Anne Kullerkupp peredega rahvalikke laule ja juhendas laulumänge. Osavusmängudepesas oli võimalus liikumisõpetaja Piret Rätsepa juhendamisel mängida lõbusat sabamängu ja vedada köit. Joonistamispesas joonistasid õpetaja Kärt Kao suunamisel kõik oma pereportreed.

Eri suuruses ja huvitavate lahendustega kivilepatriinud valmisid meisterdamispesas  õpetaja Viive Haljaku juhendamisel. Naeru ja rõõmu valmistas rahvamängudepesa, kus õpetaja Sirje Tarkpea mängis vanu rahvamänge. Soovidepuu pesas tegutses lapsevanem Kaie Siim, seal võis kirjutada sedelitele häid soove kõigile.

Tegusad tegemised lõppenud, oli aeg minna sööma grillviinereid. Grillimise olid enda peale võtnud tublid lapsevanemad, kes olid kodust kaasa võtnud maitsvaid salateid ja enda valmistatud kooke. Peredel oli niivõrd tore koos olla, et ei märgatud kellaaega ega soovitud koosolemise rõõmu lõpetada.

Siseruumidesse kolimine ei rikkunud meie meeleolukat üritust. Vastupidi - keegi ei märganud enam, et väljas ladistas vihma. Laste ja vanemate säravatest silmadest võis välja lugeda, et kõik õnnestus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles