Hansapäevad sulgevad Pärnu kesklinnas liikluse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna liiklusskeem hansapäevade ajal 24.-27 juunil.
Pärnu kesklinna liiklusskeem hansapäevade ajal 24.-27 juunil. Foto: Pärnu linnavalitsus

24.-27. juunini Pärnus toimuvate rahvusvaheliste hansapäevade ajal on kesklinn avatud ainult jalakäijatele ja jalgratturitele, linnas on karmid parkimispiirangud ning autoga igale poole ei pääse.

Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnul sulgetakse 24. juuni hommikuks ehitusaedadega ala, mis jääb Akadeemia, Pika, Aia, Ringi ja Sadama tänava vahele. 24.-27. juunini kell 8-20 pääseb festivalialale ainult Akadeemia-Pika, Kuninga-Lõuna ja Nikolai-Pika tänava ristmikult erilubade alusel.

Kaup tuleb vedada öösel

“Pärast kella 20 võib festivalialale minna, kuid hommikul kella kaheksaks peavad tänavad autodest puhtad olema. Kui seda ei tehta, teisaldame auto tasulisse parklasse,” lausus Tammela.

Pärast kella 20 hansapäevadele tulijad peavad siiski arvestama, et osa parkimiskohti on kauplejate või külaliste tarbeks hõivatud ning autot on keeruline kuhugi jätta.

Kella 8 ja 20 vahel ei pääse festivalialasse raskema kui 3,5tonnise autoga. “Kaup tuleb kell 20-8 maha laadida,” ütles Tammela.

Majandusosakonna juhataja Mait Talvoja jutu järgi ei pääse festivalialale ka mootorratta või rolleriga. “Kes vähegi saab, tulgu jala või jalgrattaga,” sõnas ta.

Festivalialal elavad või töötavad autoomanikud saavad lube taotleda 14. juunist. Selleks tuleb pöörduda linnavalitsuse hoone infolauda ning võtta kaasa isikut tõendav dokument ja autodokument.

Eriloaga kohalikud elanikud ja kesklinna töötajad võivad autosid parkida ainult eramaale, sõites festivalialale kolme sissepääsu kaudu. Kõik festivaliala parklad, keskväljaku ja sadama parkla, Vaasa parki ääristavad tänavad ja Pika tänava äär on ette nähtud kas erikülaliste parkimiseks või keelatakse seal parkimine sootuks, tavainimene seal peatuda ja parkida ei tohi.

Sild on poolteist tundi kinni

Suuremad hansapäevade alale kõige lähemal asuvad parkimiskohad asuvad Laia tänava ääres, endise REVi territooriumil, Port Artur 2 ümbruses, kolledži juures ja Ringi tänava lõpus. Talvoja andmetel on kolledži parkla 25. juunil broneeritud laulupeoliste bussidele.

24. juuni õhtul kell 20.30 sulgetakse liikluseks Pärnu kesklinna sild. Sild on kinni hansapäevade avatseremoonia ja rongkäigu liikumise ajal ning avatakse liikluseks kella 22 paiku.

Linnabussid lõpetavad liikluse teatri juures või Tallinna maantee ristmikul ja lähevad samal pool silda tagasi. Reisijatel tuleb kesklinna sild jalgsi ületada.

Pärast avatseremooniat ja võib-olla teistelgi õhtutel hansapäevade ajal hakkavad tööle eribussid. Üks viib rahva Vana-Pärnust Raekülla, teine Oja tänavale. “Eribussid sõidavad tihendatud graafiku alusel,” ütles Tammela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles