Pärnu politsei hoiatab suveniirraha pakkujate eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Politsei hoiatab kauplusemüüjaid kelmide eest, kes paluvad 500eurost suveniirrahatähte vahetada või selle eest kaupa lunastada.

Lääne prefektuuri Pärnu kriminaaltalitus on saanud avalduse, kui 4. juuni päeval lunastasid kaks kelmi Pärnumaal kaupluses 500eurose rahatähe väärtuses kaupa. Kelmid selgitasid, et rahavahetus antud piirkonnas puudub ning palusid kauplusetöötajal siiski antud raha vääringus lunastada alkoholi, sigarette ja toidukaupasid, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Kelmid lubasid järgmisel päeval naasta ja kauba eest Eesti kroonides tasuda, 500eurone jäeti n-ö pandiks. Kauba eest keegi hiljem tasuma ei tulnud ning kaupluse töötaja avastas, et tegemist oli suveniirrahatähega.

Kelmuse panid toime eesti keelt kõneleva mees ja temaga kaasasolnud naine. Mees on kõhnema kehaehitusega ning 35–40 aastat vana, naine on heledate juustega ning umbes 30aastane.

Pärnu kriminaaltalituse juhi Priit Schvede sõnul on politseil alust arvata, et kelmid võivad sama skeemi rakendada ka teistes piirkondades, kus välisvaluutat vahetada pole võimalik. Ta soovitab kõigil inimestel olla äärmiselt ettevaatlik, kui teile tullakse erinevail ettekäändeil pakkuma valuutat. Schvede palub kõigil, kel tekib kahtlusi rahatähe õigsuses, anda sellest kindlasti politseile teada.

Teates kirjeldatud sündmuse osas on politsei alustanud kriminaalmenetlust, mis puudutab kelmuse paragrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles