Kuulus ujuvalus tegi paarikümne aasta järel esimese sõidu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna silla juures kai ääres olnud ujuvalus viidi Pärnu sadama Vana-Pärnus asuva kai äärde.
Kesklinna silla juures kai ääres olnud ujuvalus viidi Pärnu sadama Vana-Pärnus asuva kai äärde. Foto: Ants Liigus

Täna toimetati Pärnu Kesklinna silla juures paarkümmend aastat jõe peal seisnud ujuvalus teisel pool silda asuva Pärnu sadama kai äärde.

Kuulsat ujuvrestorani vee peal hoidnud alus näitab ennast viimast korda linnarahvale jaanipäeval, rahvusvaheliste hansapäevade avatseremoonial, kus seda kasutatakse esinejate tarvis ujuvplatvormina. Sadamakapten Riho Printsi teatel viiakse Soome kodaniku firmadele OÜ Brandvahta ja OÜ Arimarine kuuluv alus seejärel Pärnust minema.

Pärnu linnavalitsus nõudis ujuvaluse ja tema kõrval seisnud rataslaeva Pärnu printsess äraviimist juba mullu novembriks. Siis seda ei juhtunud. Arengut sai näha alles aprillikuu esimeses pooles, kui Vändra MP selle omanike soovil lammutas.

Üheksakümnendate alguses tegutses ujuvalusel asuvas hoones ööklubi. Hoone esimene omanik  ühistu Vigor tassis 1991. aastal ujuvaluse Lätist Pärnusse ja ehitas sellele neljakorruselise hoone. Algusaegadel võrdlemisi populaarse lõbustuskoha omanikud on seejärel pidevalt muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles