Külaliikumine Kodukant otsib taas kogukonna pärleid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi "Kogukonna pärl" tunnustusmeene. Arhiivifoto.
Konkursi "Kogukonna pärl" tunnustusmeene. Arhiivifoto. Foto: Urmas Taul

Eesti külaliikumine Kodukant, siseministeerium ja ajakiri National Geographic Eesti kuulutavad välja taaskordse tunnustuskonkursi „Kogukonna pärl 2014“.

Inimesed ja organisatsioonid on oodatud märkama ja esitama kandidaate konkursile, mille eesmärk on tunnustada kogukonna arengusse panustavaid peresid üle Eesti. Kandidaatide esitamiseks tuleb täita veebiankeet leheküljel www.kylaelu.ee hiljemalt 31. juulil.

Konkurss „Kogukonna pärl“ toimub juba kolmandat korda. Kahel eelneval aastal toimus projekt Kodukandi ja regionaalministri valitsemisala koostöös. 2014. aastal toetavad ettevõtmist siseministeerium ja ajakiri National Geographic Eesti.  

Kandidaatide hulgast valitakse välja iga maakonna Pärlipere, kellele annab tunnustuse oktoobrikuus toimuval sündmusel üle siseminister.

Pärnumaa „Kogukonna pärlid“ olid 2012. aastal perekond Viik Surju vallast ja 2013. aastal perekond Merila Varbla vallast.

Liikumise Kodukant tegevjuhi Anneli Kana sõnul väärivad lisaks külavanematele ja külaseltside eestvedajatele tunnustamist ja esiletõstmist pered, kes üheskoos on oma aega, energiat ja loovust rakendanud maa- ja külaelu säilitamisel ning elavdamisel. Sageli tehakse seda mitme põlvkonnaga ühiselt – seda näitab eelmistel aastatel ettepanekutest laekunud info ning tunnustuse pälvinud perede lood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles