Omapäi ekslema läinud poiss leiti üles

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik Janne Leppänen koos leitud poja Nooaga.
Õnnelik Janne Leppänen koos leitud poja Nooaga. Foto: Ants Liigus.

Eile keskpäeval läks Pärnu rannas kaduma 3aastane Soome poiss Nooa, kes leiti rannavalve ja suvitajate kaasabil tund aega hiljem tervena üles. Poisi isa Janne Leppänen on südamest tänulik kõigile, kes aitasid Nooa leidmisele kaasa.

Heledate juuste ja punaste ujumispükstega Nooa oli eile rahulikult rannavalvetorni juures koos vanema vennaga mänginud, kui ühtäkki oli poiss kadunud nagu tina tuhka. Murelikud vanemad võtsid kohe rannavalvega ühendust ja alustasid ka ise aktiivselt otsinguid.

“Küsisin vetelpäästjatelt ruuporit ja palusin appi vabatahtlikke, kes aitaksid poissi otsida, lühikese ajaga oli juba kümme inimest koos, sealhulgas nii välismaalasi kui kohalikke,” oli Leppänen inimeste abivalmidusest meelitatud.

Tunni pärast otsis poissi juba 30 inimest. Kui Nooa polnud ikka välja ilmunud, hakkasid vanemate peas kuju võtma mustad stsenaariumid. “Kartsime uppumist, äraeksimist ja isegi lapseröövi, olukord oli niivõrd närvesööv, et pisarad tulid silma,” kirjeldas isa olukorda.

Õnneks leidis üks naine varsti poisi üksinda ekslemas ja toimetas ta rannavalvetorni, kust vanemad ta kiiresti oma hoole alla said. Peale pisikese ehmatuse oli lapsega kõik parimas korras. Poisi vanemad tänavad Pärnu rannavalvet kiire ja organiseeritud töö eest ning samuti kõiki inimesi, kes aitasid Nooad otsida.

“Teil on siin Pärnus parim rand kogu Põhja-Euroopas, kuhu lastega tulla, vesi on madal ja igal pool on pehme liiv,” kiitis Leppänen. “Aga lastel tuleb sellegipoolest hoolikalt silma peal hoida.”

Leppänenid viibivad Pärnus kolmandat korda ja pereisa lubas nüüdsest igal aastal vähemalt korra siia puhkust nautima tulla.

Pärnu rannavalve andmetel läheb päevas keskmiselt kaduma kümme last. Kadunud laps leitakse tavaliselt paarikümne minuti jooksul. Rannavalve soovitab tungivalt rannas lapsi oma vaatekauguses hoida ja võimalusel õpetada lapsele selgeks või kinnitada riietele või kätele käepael vanemate kontaktandmetega. See teeb hiljem vanemate leidmise tunduvalt lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles