Korteriühistute liit tunnustas mitut Pärnumaa ühistut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korteriühistute liidu suurfoorum.
Eesti korteriühistute liidu suurfoorum. Foto: Eesti Korteriühistute Liit

Eesti korteriühistute liidu korraldatud suurfoorumil „Milline tulevik ootab Eesti korteriühistuvaldkonda aastani 2020?“ anti üle auhinnad Eesti parimale ühistujuhile ja parimale renoveerimisprojektile ja tiitliga pärjati kauneim kodumaja ümbrus.

Tänavu aasta edukaima renoveerimisprojekti auhinnaga tunnustati korteriühistut Soo 10 Pärnu-Jaagupist. Eriauhinnad läksid selles kategoorias Tallinnasse ja Tartusse.

Parimaks korteriühistu juhis osutus žürii hinnangul pärnakas Sergei Saglo, kelle juhtida on korteriühistud Jannseni 10 ja 12 Pärnus.

"Meie ühistu juht väärib seepärast parima korteriühistu juhi auhinda, et tema ei lükka probleemide lahendamist edasi, vaid hakkab kohe lahendusi otsima. Ta oskab suhelda nõudlike majaelanikega ja täiendab end pidevalt koolitustel, nii on ta maja renoveerimisel pädev igas küsimuses ja valmis alati infot jagama, et ühistu liikmetele oleks kõik arusaadav. Sergei on maja traditsioonide ja ühiste ürituste eestvedaja," iseloomustas majarahvas oma korteriühistu juhti.

Põlvkondade ühendaja eriauhinna sai Kairi Müürisepp Pärnu korteriühistust Endla. Müürisepa kohta kirjutas majarahvas nii: "Meie ühistu juht on alati järjekindel ja positiivne. Pole tööd, millega tema hakkama ei saaks. Vahetab ise koridorides pirnid, lükkab sisse ja välja küttesüsteemid ja kui vaja, lükkab lund ja veab vihmaga oksi. Raamatupidamine on kõigile läbipaistev ja kiiretele küsimustele saab vastuse isegi pühapäeval. Kui ühel pisikesel noorel naisterahval õnnestub kahe maja elu juhtida nii, et vanad ja noored on oma eluga rahul, ongi see inimene tunnustamist väärt."

Ilusa koduümbruse auhind läks Haapsallu.

Tänavusele suurfoorumile registreerus üle 400 korteriühistu esindaja kogu Eestist. Suurfoorumi fookuses oli elamute renoveerimine, teemadeks korterelamute rekonstrueerimise uus määrus ja nõuded toetuse taotlejale, korteriühistute renoveerimisvõimekuse hindamine, korteriühistuid puudutavad maksumuudatused, energiaühistute loomine.

Foorumil andis ülevaate elamumajanduse hetkeseisust ja tulevikuplaanidest majandus- ja taristuminister Urve Palo, omavalitsuse rollist ja koostööst korteriühistutega kõnelesid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Eha Võrk ja ühistuvaldkonna kohta tegi ülevaate korteriühistute liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles