Pärnust stardib Moldova üleujutuspiirkonda päästeüksus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati aitas BaltFloodCombati ühine päästemeeskond üleujutuste käes vaevlevat Poolat, Eesti meeskond alustas teekonda toona samuti Pärnust.
Viimati aitas BaltFloodCombati ühine päästemeeskond üleujutuste käes vaevlevat Poolat, Eesti meeskond alustas teekonda toona samuti Pärnust. Foto: Ants Liigus

Eesti, Läti ja Leedu saadavad homme Moldova üleujutuspiirkonda appi ühise päästemeeskonna BaltFloodCombat, mis osaleb üleujutuse tagajärgede likvideerimisel. Eesti päästemeeskond stardib homme kell 9 Pärnust.

Päästeüksusesse kuulub 19 inimest, neist üheksa Eestist. Eestist lähevad tulvavetega hädas olevasse Moldovasse appi viis päästeeksperti ja neli logistikut, teatas päästeameti pressiesindaja Marek Simulman.

Balti riikide ühismeeskonda juhib Lääne-Eesti päästekeskuse päästetöödeteenistuse juht Jaanus Teearu. Pärnakatest on Eesti meeskonnas veel Jaanus Saar ja Vaino Kaunissaar.

Päästjad hakkavad tegutsema kõige kriitilisemas üleujutuspiirkonnas Põhja-Moldovas.

Päästjad võtavad kaasa kolm suure võimsusega pumpa ja kaheksa kilomeetrit voolikuid, mille abil nad hakkavad üleujutatud alasid veest tühjaks pumpama. Esialgse kava kohaselt sõidab üksus Moldovasse 20 päevaks.

Eesti, Läti ja Leedu alustasid ühise päästeüksuse BaltFloodCombat loomist eelmise aasta alguses Euroopa Komisjoni kaasrahastamisel. Üksuse eesmärk on suurendada ühist valmisolekut nii Balti riikides kui mujal Euroopas aset leidvatele ulatuslikele üleujutustele reageerimisel.

Mullu jaanuaris alanud ja Euroopa Komisjoni kaasrahastatava projekti tulemusel paiknevad igas Balti riigis üleujutustele ühisreageerimiseks mõeldud üksused, millesse kuuluvad mobiilsed pumbajaamad koos tehnilise varustuse ning erialase väljaõppe saanud ekspertidega.

Viimati aitas BaltFloodCombati ühine päästemeeskond üleujutuste käes vaevlevat Poolat, toona kestis missioon 17 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles