Pärnus filmitakse klippe Venemaa telesaatele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna ja homme viibib Pärnus Venemaa telekanali „Pervõi Kanal“ võttegrupp, kes teeb tutvustavat saadet Eestist. 

Peale Pärnu külastatakse Tallinna, Tartut, Valgat, Otepääd, Haapsalut ning Kuressaaret. Eestit tutvustav film valmib populaarse saate «Хочу знать» tarvis, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Süžee järgi tutvustatakse vaatajale Pärnut hansalinnana ning kõne alla tulevad juba möödunud 30. rahvusvahelised hansapäevad. Juttu tuleb mereäärse linna elanike armastusest vee ja jahisõidu vastu. Pikemalt räägitakse ettevõtte Pärnu Yachts OÜ tegemistest. Samuti tuleb kõne alla Pärnu seotus Puškini suguvõsaga. Saate teemad on kokku pandud vaatajate küsimuste põhjal.

Võttegruppi saadab Eesti visiidil Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisesindaja Moskvas Tõnu Steinberg ning Pärnus Sihtasutuse Pärnumaa Turism esindaja Imbi Vesik.

Täna kell 21 kohtub õhtusöögil Pärnu jahisadamas külalistega linnavolikogu aseesimees Väino Hallikmägi.

Saatega on seotud Venemaal tuntud telestaar Boris Burda, „Хочу знать” saatejuht on Mihhail Širvindt. Saateid on tehtud 47 riigis ning enamasti otsitakse vastuseid vaatajatelt saabunud küsimustele. Saade on ekraanil iga päev kell 15.20.

Eestisse saabus võttegrupp esmaspäeval. Eile külastati Tallinna, Haapsalut ning Kuressaaret. Täna on võttegrupp Pärnus. Homme ja ülehomme on planeeritud külastada Valgat, Otepääd ning Tartut. Külalised lahkuvad Eestist esmaspäeval.

Külaskäik toimub Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), Pärnu linnavalitsuse, Sihtasutuse Pärnumaa Turism ning kohalike ettevõtjate koostööna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles