Noorsotsid paluvad haridusministril erakonnakaaslased korrale kutsuda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei Foto: www.sotsdem.ee

Noored sotsiaaldemokraadid saatsid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele üleskutse, milles nõuavad, et minister kutsuks Pärnu kooliõpilasi valimiskampaanias ära kasutanud erakonnakaaslased korrale.

Postimees avaldas reedel loo sellest, kuidas viis Pärnu Hansagümnaasiumi õpilast haarati nende endi teadmata Isamaa ja Res Publica Liidu valimiskampaania koolitusse. Noored saatis gümnaasiumitundide asemel koolitusele kooli huvijuht IRLi Pärnu piirkonnajuhi kutsel.

„Tundub olevat kaks võimalust: kas noortele edastatud info täielikkuse ja enda rolli kohta valetab kooli huvijuht või valetab huvijuhile teada olnud info täielikkuse kohta IRLi Pärnu piirkonna juht Raul Sarandi,“ kommenteeris toimunut noorsotside poliitikavaldkonna juht Gerd Tarand.

“Selge on ainult see, et noored veeti kampaaniasse nende teadmata ja keegi on teinud pahatahtliku vea. Minister Lukas võiks seega oma erakonnakaaslastele meelde tuletada, et kõige kõrgemal tasandil vastutab Eesti koolides toimuva eest tema isiklikult, ning erakonnakaaslased korrale kutsuda,“ jätkas Tarand.

Noorsotsid mõistavad hukka igasuguse varjatud värbamise ja ebaausa meelitamise, millega IRL Pärnus tegelevat tundub, ning loodavad, et ka haridus- ja teadusminister seda seisukohta jagab ja isiklikult kinnitab, teatas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles