Paikuse alevik haarab osa Silla külast

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse vallamaja.
Paikuse vallamaja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Paikuse vallamajas ja kodulehel saab tutvuda eelnõuga, mille kohaselt alevik liidetakse osaga Silla külast ja muudetakse seejärel aleviks.

Paikuse alevikus elab 549 hektaril 2609 elanikku, Silla külas 1749 hektaril 674 elanikku, küla ühest otsast teise on üheksa kilomeetrit.

Teedevõrgu ja sotsiaalse infrastruktuuri kaudu on mitmest eramute asumist koosnev Silla küla põhjaosa tihedalt seotud vallakeskuse Paikuse alevikuga. Kui asustusüksuse liigi ja lahkmejoonte muutmine vallavolikogu otsusega teoks saab, hõlmab see Silla küla ligi 150 majapidamist.

Avalikul arutusel eelnõu koostamisel on tuginetud Paikuse vallavolikogu 19. aprilli otsusele, millega algatati Paikuse aleviku ja Silla küla asustusüksuste lahkmejoonte osaline muutmine.

Üldplaneeringuga kooskõlas nihkuks uus alevi piir riigimetsa piirini Käärasoo ja Oru elamukvartali taga ja sealt Reiu jõeni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles