Tudengid kolisid taastusravikeskusesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledži teise kursuse tudeng Liisi Vatsal Järvamaalt jagas sõbrannaga tuba eelmisel aastal Sõpruses, tänavu on ta Estonias. See on soodsam kui korteri üürimine.
Pärnu kolledži teise kursuse tudeng Liisi Vatsal Järvamaalt jagas sõbrannaga tuba eelmisel aastal Sõpruses, tänavu on ta Estonias. See on soodsam kui korteri üürimine. Foto: Urmas Luik

Septembri alguses kolisid Tartu ülikooli Pärnu kolledži 60 tudengit taastusravikeskuse Estonia Valgesse majja, mille esimesed kaks korrust jäävad üliõpilaste elupaigaks vähemalt käesolevaks õppeaastaks.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppekorralduse spetsialisti Anni Lülli andmeil said Estonia Valges majas ühiselamukoha kõik, kes selleks avalduse kirjutasid, ja kohtade täitmisega probleeme polnud.

“Meil on tänavu esmakursuslasi 113, kellest umbes pool on pärit väljastpoolt Pärnumaad. Nemad moodustavadki suurema osa Estonia elanikest,” rääkis Lüll, et mitmendat aastat ülikoolis õppivatel noortel on siin elukoht üldjuhul varem välja kujunenud.

Hind on taskukohane

Estonias saavad tudengid kasutada tasuta wifit, kööki koos söögitoaga, puhkeruumi ja pesupesemise ja -kuivatamise võimalusi. Suurem osa tubadest on kahekohalised, 1100kroonises üüris sisalduvad kõik kommunaalmaksed.

Pärnu kolledži turismi- ja hotelliettevõtluse teise kursuse tudengi Liisi Vatsali jutu järgi on wifiga küll probleeme olnud, sest võrk pole ehitatud nii suure koormuse tarvis, kuid muus suhtes hindas ta elamistingimused heaks ja üürigi soodsaks.

“Kahe peale korterit üürida tuleks kindlasti kallim, sest siis peab üürile ja kommunaalmaksetele lisama näiteks tasu interneti ja televisiooni eest, mis siin on tasuta,” leidis Vatsal.

Valitakse järelevaatajad

Miinuseks võib pidada vaid tubade õhukesi seinu, mistõttu õhtustest ühisüritustest mittehoolijaid võib tudengieluga kaasnev lärmakus segada.

Selle mure lahendamiseks on Lülli sõnutsi plaanis lähiajal valida ühiselamus korrusevanemad, kes majas toimuval silma peal aitaksid hoida.

Möödunud aastal majutas tudengeid taastusravikeskus Sõprus, millega kolledž pidi 2012. aastani sõlmitud lepingu enne tähtaega lõpetama ettevõtte müügi tõttu.

Lülli teatel oli Sõpruses kohti pea poole vähem kui Estonias, kuid nende täitmisega rohkem vaeva kui tänavu, sest üüri küsiti toast olenevalt 1300-2000 krooni, mille puhul paljud eelistasid omaette elamispinna rentimist ja võtsid kohataotluse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles